Compareixença al Senat

Sánchez anuncia la creació de 20.000 vivendes públiques en terrenys de Defensa

Sánchez anuncia la creació de 20.000 vivendes públiques en terrenys de Defensa

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Nova compareixença de Pedro Sánchez, nou anunci sobre vivenda. El president del Govern ha volgut convertir la crisi immobiliària en el principal eix de la precampanya de les eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig. No para d’encadenar iniciatives. Aquest dimarts, durant la seva compareixença al Senat, el cap de l’Executiu ha anunciat la construcció de 20.000 noves vivendes públiques en terrenys que són propietat del Ministeri de Defensa, a través de SEPES, l’Entitat Pública Empresarial del Terra. 

L’anunci, efectuat davant d’Alberto Núñez Feijóo, s’afegeix a recents mesures en el terreny del maó: el desbloqueig de la primera llei integral de vivenda de la democràcia (pactada amb ERC i EH Bildu), 50.000 immobles més per a lloguer barat provinents de la Sareb (l’anomenat banc dolent) i la promoció de 43.000 més de nova construcció o rehabilitats. D’aquesta manera, la mobilització de vivendes anunciada els últims dies pel Govern ascendeix a 113.000.  

Notícies relacionades

En total, si es té en compte les vivendes públiques ja projectades pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana amb el pla de vivenda per al lloguer assequible, en els pròxims anys el Govern habilitarà uns 183.000 immobles, expliquen des de la Moncloa. En les dues últimes legislatures del PP, en canvi, amb prou feines es van projectar 1.600 vivendes. Segons els càlculs de l’Executiu, «ara es multiplica per 115 l’aposta per la vivenda pública de lloguer a preus assequibles».

«Els lloguers estan pels núvols, l’oferta escasseja en moltes zones, cada vegada és més complicat pagar una hipoteca o lloguer i això està impedint que els més joves es puguin emancipar. La vivenda està segregant per barris i classes socials. Està fent que el 70% de la desigualtat provingui de la dificultat per accedir a una vivenda. Aquest fracàs parteix del model immobiliari neoliberal del PP: deixar de construir vivendes públiques, vendre a fons d’inversió i liberalitzar terra per a les grans constructores. En definitiva, la cultura del ‘pelotazo’. Els espanyols ens demanen que canviem el model. S’ha de fer molt més», ha assenyalat Sánchez davant Alberto Núñez Feijóo.