Debat al Senat

Feijóo acusa Sánchez d’empobrir els espanyols i dividir-los amb Doñana

  • L’avís de Brussel·les a la Junta d’Andalusia

  • Feijóo proposa un ‘xec d’emancipació’ per ajudar els joves

Feijóo acusa Sánchez d’empobrir els espanyols i dividir-los amb Doñana

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha pogut debatre aquesta tarda amb Pedro Sánchez al Senat, un cara a cara aspre, com els tres anteriors que s’han celebrat a la Cambra alta. El cap de l’Executiu hi ha anat a informar oficialment de les conseqüències per a Espanya de la invasió llançada per Rússia sobre Ucraïna, tot i que l’assumpte ha passat a un segon pla després de l’anunci de la construcció de 20.000 noves vivendes i l’al·locució del dirigent conservador. Feijóo ha desdenyat aquest titular llançat per Sánchez i li ha recordat que les administracions encarregades de construir pisos assequibles són els ajuntaments i comunitats autònomes. «Vostè no fa vivendes ni les farà. ¿De quines vivendes em parla vostè?», li ha llançat. Feijóo ha acusat Sánchez d’«empobrir les rendes mitjanes i baixes d’Espanya» i de dividir els ciutadans amb Doñana. «És una qüestió d’Estat, no assenyali culpables», li ha etzibat.

Amb un to dur, el polític gallec ha intentat punxar l’optimisme del Govern amb l’economia recordant l’alt nivell de deute després d’uns anys en què Brussel·les, a causa de la covid i la guerra, ha aixecat la lupa sobre els comptes. «Amb tot respecte: vostè viu del deute, del dèficit, de l’increment dels impostos, de la baixada del poder adquisitiu...», ha enumerat. Si realment estigués tan content de la seva gestió, ha continuat Feijóo, Sánchez convocaria ja aquest 28 de maig eleccions generals, perquè coincidissin amb les municipals i autonòmiques.

El suport a la llei del ‘només sí és sí’

Notícies relacionades

El líder del PP també ha aprofitat per recordar al cap de l’Executiu l’error de la llei del ‘només sí és sí’, la reforma de la qual ha pogut fer Sánchez gràcies als vots dels populars. «Ho faig per defensar les dones, no avergonyit com vostè per les eleccions [...] M’enorgulleix ser útil el nostre país», ha afirmat.

Feijóo no ha esquivat la polèmica pels regadius de Doñana, un assumpte en el qual s’ha enredat Juanma Moreno (PP), president de la Junta d’Andalusia, i que ha trobat el fre de les institucions de la Unió Europea. El líder del PP, no obstant, ha acusat Sánchez d’utilitzar aquest assumpte com una arma electoral i d’intentar fer «oposició» a Moreno.