Conflicte polític

El PSC desdenya l’acord de claredat: «No és moment de dividir, sinó d’unir»

Salvador Illa emplaça ERC a treballar per tenir un suport parlamentari «més ampli»

  • Bolaños i Aragonès se saluden amb fredor després de xocar per l’acord de claredat

  • Aragonès s’aferra a l’acord de claredat per superar l’1-O amb un referèndum aplicable

El PSC desdenya l’acord de claredat: «No és moment de dividir, sinó d’unir»

ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ha rebutjat de forma insistent els dos últims dies el Govern central per boca del ministre Félix Bolaños i l’ha desdenyat també aquest dissabte el líder del PSC, Salvador Illa. Els socialistes fan un front comú per desactivar l’acord de claredat que encapçala el president Pere Aragonès. «No és moment de dividir, sinó d’unir», ha replicat el també cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, que divendres a la nit va ser present durant el fred intercanvi entre el ministre i el president català després del xoc per aquesta proposta en la inauguració de la Fira d’Abril de Barcelona.

En un acte de precampanya a Terrassa per presentar la candidata socialista d’aquesta població, Eva Candela, el primer secretari del PSC ha censurat el pla d’ERC per pactar un referèndum. «En aquest pretès acord per tornar a dividir la ciutadania de Catalunya no hi serem», ha afirmat Illa, un comentari més en la línia de no anar a la cita de partits que el president ha promès convocar el juny per abordar aquesta qüestió.

«Diuen que és un pacte de claredat però jo veig confusió», ha afegit per desacreditar la proposta dels republicans, al mateix temps que els ha emplaçat a teixir espais d’entesa «cadascú amb el seu punt de vista». Per al líder dels socialistes catalans, les prioritats de país han de ser altres en aquests moments, motiu pel que crida a centrar-se en la urgència de la sequera i a posar fi a la interinitat de la presidència del Parlament.

«Diuen que és un pacte de claredat però jo veig confusió»

Notícies relacionades

Illa ha censurat que la Cambra catalana porti més de sis mesos en aquesta situació de provisionalitat i que el bloc de formacions independentistes hagin sigut incapaces d’avenir-se a fer que la presidència de la institució torni a tenir «plenitud de funcions». Es tracta d’un relleu, el de Laura Borràs, que tensa internament Junts, motiu pel qual els postconvergents no volen abordar la qüestió fins que intervingui la Junta Electoral per desposseir-la de l’escó i passin unes eleccions municipals en què aspiren que Xavier Trias s’imposi a Barcelona.

Així mateix, Illa ha insistit que l’actual Govern, format únicament per ERC, és el «més feble de la història de l’autogovern de Catalunya». «És legítim», ha admès, però s’ha preguntat si «no seria més convenient» que aquest Executiu treballés per tenir un suport parlamentari «més ampli». El cap de l’oposició ha reclamat a Aragonès «menys victimisme i menys culpabilitzar els altres» i li ha criticat que no tingui preparat encara el pla hidrològic de la Conca Fluvial de Catalunya mentre «centrifuga» responsabilitats.