Entrevista amb Jordi Évole

Els Comuns s’erigeixen en exemple d’«unitat» davant la divisió entre Sumar i Podem

Catalunya en Comú esquiva la picabaralla entre Díaz i Iglesias i demanen anteposar els objectius compartits

Els Comuns s’erigeixen en exemple d’«unitat» davant la divisió entre Sumar i Podem

Catalunya en Comú

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

La picabaralla entre Podem i Sumar augmenta de decibels a les portes de la campanya de les municipals. L’entrevista a la vicepresidenta segona del Govern Yolanda Díaz a ‘Lo de Évole’ (La Sexta) ha encès una nova metxa en el ja agitat intercanvi de retrets que hi ha en l’espai morat. Davant aquest escenari, els Comuns s’han erigit aquest dilluns en l’exemple de la «unitat» que, segons el seu parer, haurien de prioritzar tots els actors que coexisteixen a l’esquerra del PSOE.

Si bé Díaz ha qualificat de «falta de respecte» que Pablo Iglesias la designés «a dit» per liderar l’espai quan ell se’n va anar de la Moncloa i ha assegurat que tant ell com el president Pedro Sánchez han tingut actituds «masclistes», l’exlíder de la formació morada ha apel·lat aquest dilluns, en declaracions a RAC-1, a la unitat després de l’«amanida d’hòsties» que, segons el seu parer, va oferir la líder de Sumar durant l’entrevista.

Notícies relacionades

«Ens quedem amb els que compartim, que és el que han transmès totes les parts», han respost des dels Comuns, el principal puntal de Díaz, per mirar de no tirar més llenya al foc. El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, s’ha vanat que a Catalunya s’ha superat la fragmentació que va passar factura en les eleccions municipals del 2019 i que aquesta vegada els Comuns i la direcció de Podem Catalunya han aconseguit presentar-se conjuntament i sense competència interna a 174 municipis. «El que demostra que la unitat és possible són els fets», ha remarcat Mena.

Els Comuns tenen assegurat que Díaz participarà en la campanya d’Ada Colau a Barcelona, així com d’altres candidats catalans. Tot i així, han evitat mullar-se sobre què hauria de fer la vicepresidenta del Govern als territoris on Podem s’enfronta a altres candidatures de l’espai, com passa amb Més Madrid o amb Compromís en el cas valencià. «Nosaltres ho tenim clar. El que han de fer totes les parts és posar-se d’acord per expulsar polítiques com les de la senyora Ayuso», s’han limitat a respondre.