«Va ser un error»

Puigneró adverteix Aragonès que Junts no tornarà a fer-lo president

«Tinc la sensació que ell i ERC no volien aquest Govern i van fer tot el possible perquè saltés pels aires», afirma el polític

Puigneró adverteix Aragonès que Junts no tornarà a fer-lo president

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’exvicepresident del Govern Jordi Puigneró ha assegurat aquest diumenge que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no repetirà en el càrrec perquè la militància de Junts no donaria el seu aval per investir-lo de nou: «No tornarà a prendre’ns el pèl», ha afirmat el que va ser home fort en l’executiu de coalició i ara número 5 de la llista del partit postconvergent en les eleccions municipals de Sant Cugat.

«Tinc la sensació que Aragonès i ERC no volien aquest Govern i van fer tot el possible perquè saltés pels aires. Això és el que va acabar passant i jo no ho qualifico d’un error. Senzillament, és que potser l’error va ser investir Aragonès», ha assegurat el polític en declaracions a ‘El Nacional’.

«El president ha generat una situació de desconfiança»

Per a Puigneró, la legislatura d’ERC «serà com la de José Montilla» perquè intentaran durar «tot el que puguin», ja que no té el suport suficient del Parlament. «És evident que Aragonès, amb les seves accions, ha generat una situació de desconfiança cap al full de ruta que vol portar a terme», ha explicat qui va ser cessat pel líder d’Esquerra l’octubre de l’any passat al saber que el polític coneixia les intencions del líder parlamentari de Junts, Albert Batet, de reclamar el president que se sotmetés a una qüestió de confiança.

Notícies relacionades

En aquesta línia, ha indicat que l’acord de claredat que impulsa Aragonès «té menys consens al Parlament que una Declaració Unilateral d’Independència», segons es desprèn de les votacions en l’últim Debat de Política General, ha dit.

Descarta una moció de censura i investir Illa

Preguntat per una possible moció de censura a Aragonès, Puigneró ha assegurat que aquest mecanisme «no pot prosperar amb les actuals majories» a la cambra, tret que el PSC donés suport a un candidat de Junts. No obstant, Puigneró ha descartat que JxCat acabi investint el socialista Salvador Illa com a president de la Generalitat: «No està contemplat en cap cas», ha precisat.