Eleccions municipals

Puigneró serà el número 5 de la llista de Junts a Sant Cugat en les municipals

La candidatura està encapçalada per Josep Maria Vallès

puignero

puignero

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’assemblea de Junts per Sant Cugat del Vallès ha validat aquest dijous la proposta de llista que presentarà per a les eleccions municipals 2023 i que inclourà l’exvicepresident del Govern, Jordi Puigneró. Segons ha avançat ElNacional.cat, Puigneró ocuparà la cinquena posició de la candidatura i té moltes possibilitats de sortir elegit. Puigneró ja havia sigut regidor entre el 2005 i el 2010. El també extitular del Departament de Polítiques Digitals i Territori s’afegeix, doncs, a l’equip encapçalat per Josep Maria Vallès. Les posicions 2 i 4 són per a dones, mentre que la 3 l’ocupa Carles Brugarolas –que també es va presentar a les primàries per ser l’alcaldable i va empatar amb Vallès, però un acord posterior entre tots dos va situar el segon com a candidat–.

Notícies relacionades

Malgrat el seu recent càrrec com a vicepresident del Govern, Puigneró ha acceptat figurar en una posició prudent en la llista i sense pretendre disputar l’alcaldia, ja pactada després de les primàries. En la proposta de candidatura, també hi ha Raül Grangé (exportaveu d’ERC a Sant Cugat, que anirà de número 11) i l’exalcalde Joan Aymerich, que va ocupar la responsabilitat entre 1987 i 1999.

Puigneró disposa de dos anys sabàtics acordats amb IBM, l’empresa on treballa, tot i que mai ha amagat que la política continua sent una part important dels seus plans de futur. El repte de Junts és recuperar l’alcaldia en mans de la republicana Mireia Ingla, fruit d’un acord amb el PSC i la CUP. Tot i que Junts va guanyar les eleccions a Sant Cugat l’any 2019, amb un 27,5% dels vots i 9 regidors, la suma d’ERC, el PSC i la CUP va permetre una majoria còmode (13 regidors dels 25 del ple).