Precampanya a Santa Coloma

Oriol Junqueras i Gabriel Rufián assenyalen ERC com l’«esquerra de veritat» a Santa Coloma

L’alcaldable afirma que «el PSC ja no existeix» i promet una bateria de mesures a favor de «l’escola, la família i el treball»

zentauroepp48244092 junqueras190520103125

zentauroepp48244092 junqueras190520103125 / J J Guillen

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La campanya d’ERC a l’àrea metropolitana no estalvia pólvora. En l’acte d’aquest divendres a Santa Coloma, el president de la força republicana, Oriol Junqueras, ha mirat de fer servir míssils ideològics contra la línia de flotació del PSC, amo i senyor electoral a la ciutat des de fa dècades. «ERC és el que representa aquelles esquerres de veritat que guanyaven a les urnes, abans fins i tot que ho fes el PSC-PSOE. Nosaltres som, en termes britànics, els ‘true reds’, el ‘true labour’», va clamar Junqueras. És a dir, els socialistes o socialdemòcrates autèntics.

Junqueras va seguir amb la diatriba contra el partit socialista. «Es diuen d’esquerres, però tenen un amplíssim expedient de corrupció i, l’única cosa que gestionen, les Rodalies, són incapaços, des de fa anys, de fer que funcionin».

L’alcaldable republicà colomenc, Gabriel Rufián, va presumir del seu treball al Congrés. «Nosaltres no som responsables de la política del PSOE, som responsables de les seves rectificacions. No som responsables del poder judicial espanyol. I si algú vol més rectificacions del PSOE, que ens doni més força», va asseverar.

Atac a Parlon

I també es va referir als socialistes. «En aquestes eleccions ens enfrontem a règims. EL PSOE governa en ciutats catalanes des de fa 20, 30 i 40 anys. I això és tòxic, no és sa. La relació que el PSOE manté amb aquestes ciutats és una història de supeditació», va assenyalar Rufián que, immediatament, va acostar l’exemple a Santa Coloma. «Núria Parlon porta 14 anys d’alcaldessa i el PSC, 32 en aquesta ciutat. Parlon ha mirat d’‘escapar-se’ de Santa Coloma 150 vegades. Santa Coloma per a ella és un premi de consolació. El que li agradaria anar a Madrid», es va vantar el republicà. I es va guardar la pulla final cap al socialisme català per acabar aquesta part: «I sí, dic el PSOE, perquè el PSC, les sigles que van ser glorioses, ja no existeix. El seu últim gran representant va ser Ernest Maragall i serà el pròxim alcalde de Barcelona.

Notícies relacionades

Perfilat l’adversari, Rufián va deixar clar que l’essencialisme nacionalista té poc recorregut a l’àrea metropolitana. I, davant d’això, va advocar per buscar aquells components que uneixen tots, com és la precarietat. I va presentar la seva santa trinitat de campanya: escola, família i treball.

Per allò de l’escenari, un institut públic, Rufián es va centrar en el primer vèrtex del triangle: «Si soc alcalde prometo construir tres escoles bressol, a Fondo, Centre i Singuerlín. Millorarem totes les instal·lacions escolars. I dedicarem 800.000 euros a reforçar l’anglès en els centres». Així mateix, va tornar a prometre la construcció d’una segona residència per a la tercera edat (el que va motivar tota la polèmica amb el conseller Carles Campuzano) i set milions en política de vivenda social.