Parlament

Vox, Cs i PP demanen la compareixença del conseller de Salut per la polèmica de la infermera que va criticar el català

Carrizosa acusa l’Institut Català de la Salut d’actuar «de manera inquisitorial» i com la «Gestapo»

  • La crítica viral de la infermera de Cadis perquè ha de treure’s «el puto nivell C1» de català per a una oposició

  • La infermera viral del «puto nivell C1 de català» ja havia pujat vídeos contra el gallec

Vox, Cs i PP demanen la compareixença del conseller de Salut per la polèmica de la infermera que va criticar el català
1
Es llegeix en minuts
EFE

Els grups de Vox, Ciutadans i el PP al Parlament han demanat la compareixença del conseller de Salut, Manel Balcells, a la Cambra pel cas de la infermera de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona que va publicar un vídeo criticant l’exigència del C1 de català en les oposicions. Ho fan després que aquest dimecres ‘El Mundo’ publiqués que la infermera, el contracte de la qual no es va renovar, va ser sotmesa el 28 de març passat a un interrogatori «policial» i «molt agressiu» per part d’un responsable de l’Institut Català de la Salut (ICS).

En una atenció als mitjans de comunicació, el líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha considerat que la presa de declaració a la infermera va ser un «interrogatori propi de la Gestapo, absolutament inquisitorial». «És gravíssim el que ha passat amb aquesta infermera, ha comportat pràcticament la mort civil d’aquesta persona a Catalunya», ha afirmat Carrizosa, que ha denunciat que l’episodi és «propi d’un règim totalitari» i ha afirmat que el conseller Balcells va fomentar l’«assenyalament» a la sanitària. Segons el dirigent de Cs, la infermera ha sigut «assetjada» perquè «es va ficar amb una qüestió sacrosanta en aquest règim nacionalista que governa Catalunya» com és el requisit del C1 de català.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Vox també ha informat en un comunicat el registre de la petició de compareixença de Balcells. Per a la diputada de Vox María García Fuster, «el coneixement o el nivell de català no ha de ser una condició per accedir a una plaça de l’administració pública, ja que vulnera el dret d’igualtat entre tots els espanyols». «Més enllà dels termes en els quals es va manifestar la infermera, és indecent que obrin una ‘investigació reservada’ a un professional sanitari pel simple fet de rebel·lar-se contra la imposició lingüística que patim a Catalunya», ha afegit.

Des del PP, la seva portaveu, Lorena Roldán, també s’ha pronunciat sobre aquesta polèmica a través d’un missatge en el seu compte de Twitter: «El separatisme pot anomenar-nos colons, ofendre els castellanoparlants, andalusos, gitanos i tot el que els plagui. Però tu no diguis res del català que t’interroguen com a una delinqüent i després et deixen al carrer. Aquest és l’apaivagament que ven Sánchez».