Marlène Schiappa

Polèmica a França per l’aparició d’una secretària d’Estat de Macron en la ‘Playboy’

La primera ministra de França critica la secretària d’Estat d’Economia Social

Polèmica a França per l’aparició d’una secretària d’Estat de Macron en la ‘Playboy’

EPC

1
Es llegeix en minuts

La primera ministra francesa, Élisabeth Borne, ha retret a la secretària d’Estat d’Economia Social i Solidària, Marlène Schiappa, que «no és adequada» la seva aparició en una entrevista a l’edició francesa de la revista ‘Playboy’ acompanyada de diverses fotografies. Schiappa apareix vestida a les imatges realitzant posats.

Per Borne, aquesta aparició «no era adequada ‘a fortiori’ en l’actual» període de contestació per l’aprovació de la polèmica reforma de les pensions.

«És esgarrifós» i «Pensàvem que era el dia dels Sants Innocents», han opinat diversos pesos pesants de la política francesa, incloent-hi personalitats del seu propi partit polític, La República en Marxa, que lidera el president Emmanuel Macron, sewgons informa la cadena BFMTV.

En canvi, altres veus com la del ministre de l’Interior, Gérald Darmanin, han defensat Schiappa. «No em fareu dir res dolent de Marlène Schiappa [...]. Ser una dona alliberada no és tan fàcil», ha apuntat.

Notícies relacionades

La revista inclou una extensa entrevista en què la secretària d’Estat parla, entre altres qüestions, sobre els drets de la dona.

La mateixa Schiappa ha reaccionat a Twitter amb un missatge en el qual argumenta: «Defenso el dret de les dones a disposar del seu cos a tot arreu i en tot moment». «A França, les dones són lliures. Amb tot el respecte pels retrògrads i hipòcrites», ha reblat.