Reacció a la sentència

Pere Aragonès després de la condemna a Laura Borràs: «Es demostra que no té res a veure amb la repressió política»

El president anima els partits a trobar immediatament un successor per a la presidència del Parlament

Pere Aragonès després de la condemna a Laura Borràs: «Es demostra que no té res a veure amb la repressió política»

ALBERTO PAREDES / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El dia de la sentència del cas Borràs era el dia, en aquest cas aquest dijous, que ERC esperava amb ansietat per tornar d’un sol cop a la fins encara presidenta del Parlament els continus atacs als republicans. El president, Pere Aragonès, en la valoració de la sentència, no va tenir ni una sola paraula de complicitat, ni que fos fingida, amb l’exdirectora de la Institució de les Lletres Catalanes.

En una breu i ordenada intervenció, cada punt enumerat pels republicans va significar una ganivetada al costat de Borràs. Primer, condemna sense embuts de les pràctiques corruptes: «Redoblem el nostre compromís contra la corrupció i perquè els fets provats [del cas Borràs] no tornin a passar».

Segon. «Aquest cas no té res a veure amb la repressió política i judicial contra l’independentisme. No s’ha de confondre el que ha sigut una mera estratègia de defensa jurídica personal amb la causa independentista». O el que és el mateix, un torpede a la línia de flotació de Borràs i al relat, mantingut durant mesos i mesos, que la seva era una bruta operació política.

Notícies relacionades

Tercer. La sentència arriba de ple «a la segona institució del país», al Parlament, i per això el president va exhortar les forces «a trobar ràpidament una solució». És a dir, que es busqui successor a Borràs.

I quart. «Cada un ha de prendre les millors decisions i les més adequades per mantenir la dignitat del càrrec. Els càrrecs són per sobre de les persones». Invitació, per tant, a Borràs perquè prengui la iniciativa i renunciï.