Podem obre el debat

Irene Montero, contra la gestació subrogada: «Una forma de violència contra les dones»

Verstrynge: «Queden passos perquè no es pugui fer a cap altre país»

2
Es llegeix en minuts

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha recordat que la nova llei de drets sexuals i drets reproductius reconeix la gestació subrogada, «que no és legal a Espanya», com «una forma de violència contra les dones».

«No s’oblidin mai de les dones que hi ha al darrere, hi ha un biaix de discriminació per pobresa clar. No s’oblidin que és una pràctica que no és legal a Espanya, que està reconeguda al nostre país com una forma de violència contra les dones», ha sentenciat Montero. Així ho ha manifestat aquest dimecres la ministra d’Igualtat en declaracions als mitjans al Congrés dels Diputats, amb referència a la decisió d’Ana Obregón de ser mare per gestació subrogada als Estats Units.

En aquest context, ha advertit que les dones que donen a llum per gestació subrogada són «dones precàries» que estan «en una situació de pobresa i d’absoluta precarietat». «Està regulat, és una pràctica que no és legal, també està prohibit fer-ne publicitat i la nova llei ho reconeix com una forma de violència contra les dones», ha insistit Montero.

El Ministeri d’Igualtat va intentar incloure en la llei de llibertat sexual que es perseguissin els contractes sobre la gestació subrogada a tercers països, però no hi va haver acord a causa de les complicacions per la importància que suposa per a l’Estat garantir els drets de l’infant i no posar-los en risc.

Reobrir-ne el debat

Per la seva part, la secretària d’Organització de Podem i secretària d’Estat d’Agenda 2030, Lilith Verstrynge, s’ha mostrat partidària de reobrir el debat sobre la gestació subrogada a Espanya i impedir que es pugui continuar fent a través de tercers països.

Notícies relacionades

 «És una bona ocasió per tornar a obrir aquest debat», ha respost Verstrynge en una entrevista a TVE recollida per Europa Press al ser preguntada per la decisió d’Ana Obregón de ser mare per gestació subrogada als Estats Units.

 Per a la dirigent d’Unides Podem «és una bona notícia» que a Espanya estiguin prohibit aquests tipus de pràctiques, tot i que ha reconegut que «encara hi ha passos que cal fer perquè no es pugui gestionar a través de segons i tercers països» i ha recordat que la reforma aprovada recentment de l’avortament ho declara com a «violència reproductiva» contra la dona.