Tornada a Catalunya

Aragonès afirma que la detenció de Ponsatí prova que Espanya «vulnera» drets democràtics

El president assegura que l’arrest de l’europarlamentària posa de manifest que l’Estat «no respecta la seva immunitat»

Aragonès afirma que la detenció de Ponsatí prova que Espanya «vulnera» drets democràtics
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha emès un comunicat en el qual «celebra» la tornada de l’exconsellera Clara Ponsatí a Catalunya després de cinc anys a l’estranger, cosa que considera un «exili forçat i injust pel seu compromís amb l’1-O i la independència».

El cap del Govern afirma que la seva tornada a casa «desgraciadament no és en plena llibertat» a causa que ha sigut detinguda a l’estar processada per un delicte de desobediència i «fa evident una vegada més que la repressió contra l’independentisme continua i continua laminant la qualitat del sistema democràtic».

Notícies relacionades

«En la seva causa contra l’independentisme, el Tribunal Suprem, i en concret el jutge Pablo Llarena, evidencien sistemàticament la falta de respecte envers els principis democràtics bàsics, com es demostra amb aquesta ordre de detenció», defensa Aragonès. «Una detenció que vulnera, a més, els seus drets com a europarlamentària i posa de manifest que l’Estat espanyol no respecta la seva immunitat», afegeix.

El president inquireix que el referèndum de l’octubre del 2017 «no és ni serà mai delicte», mentre diu que desitja que Ponsatí quedi al més aviat possible en llibertat. «La seva detenció és una evidència més que som lluny de resoldre el conflicte polític amb l’Estat i que fa falta que totes les parts multipliquin els esforços per construir una solució política que posi fi a la repressió i que permeti a la ciutadania de Catalunya decidir en llibertat el futur polític del país», rebla, en una clara advertència al Govern central.