Al Congrés

ERC pacta amb Escrivá millorar les cobertures dels treballadors amb reducció de jornada per fills

Els republicans acorden incloure dues noves mesures a la reforma de les pensions que s’aprovarà aquest dijous

ERC pacta amb Escrivá millorar les cobertures dels treballadors amb reducció de jornada per fills

Andrea Zamorano / ACN

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

ERC ha anunciat aquest dimarts un acord amb el ministre del Seguretat Social, José Luis Escrivá, per millorar les cobertures dels treballadors amb reducció de jornada per fills a càrrec. El portaveu republicà en el Pacte de Toledo, Jordi Salvador, ha explicat que l’acord, que s’inclourà al reial decret sobre la reforma de les pensions que s’aprovarà aquest dijous al Congrés, permetrà que els treballadors amb reducció de jornada per cura d’un fill cotitzin pel 100% de la seva jornada anterior a aquesta reducció i durant tot el període de temps que duri aquesta reducció.

Notícies relacionades

Els republicans catalans han aplaudit aquest dimarts la bona disposició d’Escrivá a arribar a acords en matèria de pensions. «Hi ha hagut un diàleg sincer», ha assegurat Salvador. Així, la formació independentista ha assegurat que recolzarà la norma que es debatrà aquest dijous en el ple. La intenció és que es tramiti després com a projecte de llei per incloure-hi dos nous acords. D’una banda, l’ampliació de la cotització, i de l’altra, s’augmenta la pensió d’incapacitat temporal per risc durant l’embaràs per a les dones que tinguin una reducció de jornada.

Segons ha explicat Salvador, amb aquest últim punt, si una dona que té reducció de jornada per ocupar-se d’un fill es torna a quedar embarassada i s’ha d’agafar una baixa per risc en l’embaràs, la pensió es calcularà partint de la jornada que tenia abans de la reducció, de manera que serà una quantia més gran.