Guerra d’Ucraïna

Indultats més de 5.000 delinqüents després de complir el seu «contracte» amb el Grup Wagner

Indultats més de 5.000 delinqüents després de complir el seu «contracte» amb el Grup Wagner

IGOR RUSSAK

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 5.000 delinqüents han rebut l’indult després de complir amb el període estipulat dins del grup de mercenaris rus Wagner per combatre a Ucraïna des del principi del conflicte, segons ha fet saber aquest dissabte el fundador de l’organització, Yevgeni Prigozhin.

«En aquest moment, més de 5.000 persones han sigut alliberades sota indult després de completar els seus contractes amb Wagner», ha fet saber Prigozhin en un missatge publicat a Telegram i recollit pel diari rus ‘Kommersant’.

Mínima reincidència

En el seu missatge, Prigozhin assegura, citant estudis del mateix grup, que només el 0,31% dels indultats ha reincidit en l’activitat criminal, una xifra «entre 10 i 20 vegades menor que la mitjana habitual».

Des de l’inici de la invasió d’Ucraïna fa ara poc més d’un any, Prigozhin ha disfrutat, d’acord amb el Regne Unit, d’accés il·limitat a les presons russes per reclutar els presos que estiguessin disposats d’anar a la guerra a canvi del seu alliberament en cas que sobrevisquessin almenys sis mesos al front de batalla.

Notícies relacionades

Tot i això, molts d’ells no comptaven amb la preparació militar necessària per emprendre una empresa d’aquesta magnitud. De fet, segons el servei britànic d’Intel·ligència, la meitat dels 40.000 presos que van ser reclutats per aquest grup de mercenaris han mort.

La setmana passada, Wagner va anunciar una campanya de reclutament en centres esportius en gairebé mig centenar de ciutats russes, amb la qual esperen inscriure uns 30.000 nous voluntaris.