Vaga judicial

Principi d’acord per desconvocar la vaga que ha paralitzat la justícia dos mesos

Els secretaris judicials i el ministeri armen una proposta que els lletrats votaran en assemblees dilluns vinent

Principi d’acord per desconvocar la vaga que ha paralitzat la justícia dos mesos
1
Es llegeix en minuts

Els lletrats de l’Administració de justícia (LAJ) i el Ministeri de Justícia han arribat aquest divendres a un principi d’acord en el marc de les negociacions per posar fi a la vaga indefinida d’aquests professionals, que compleix dos mesos. De moment, cap de les dues parts ha donat detalls del contingut de l’acord esmentat. El que se sap és que el comitè emplaça les assemblees de lletrats a votar la proposta dilluns vinent.

Aquest comitè i el ministeri deLloptindran una altra reunió dimarts vinent, 28 de març.

Notícies relacionades

«Passada una setmana des que es van reprendre les negociacions i després d’un intens debat, l’administració ha posat sobre la taula una proposta d’acord que el comitè de vaga es compromet a passar a les assemblees de lletrats de l’Administració de justícia, i les parts han quedat emplaçades per a dimarts vinent, 28, a les onze del matí», detalla el comunicat que s’ha fet públic.

És la primera vegada en dos mesos justosdes que el 24 de gener va començar l’aturada, que els secretaris judicials i el departament de Pilar Llop acosten postures. Els lletrats van iniciar les aturades com a protesta per reclamar al ministeri que complís l’acord firmat l’abril del 2022: exigeixen una adequació del sou d’acord amb l’augment de la càrrega laboral que, asseguren, van assumir ja fa més d’una dècada.