Espai aeri

Canàries assegura que «en cap cas» es parla de cedir l’espai aeri del Sàhara al Marroc

El president del Govern de les Canàries assegura que només s’han iniciat les converses per «millorar» la gestió de d’aquest espai

Canàries assegura que «en cap cas» es parla de cedir l’espai aeri del Sàhara al Marroc
1
Es llegeix en minuts

El president de les Canàries, Ángel Víctor Torres, ha assegurat que «en cap cas», els governs d’Espanya i del Marroc parlen de cedir al regne alauita l’espai aeri del Sàhara Occidental –que porta a terme Espanya i que està controlat des de l’arxipèlag–, sinó de millorar la gestió.

«L’acord entre Espanya i el Marroc d’abril de l’any passat, en el punt 7, diu exactament ‘començar converses per gestionar els espais aeris’. En cap cas es parla de cessió i per tant no hi haurà cap cessió», va dir aquest divendres en declaracions als mitjans de comunicació.

Torres es va voler mostrar contundent perquè «ni està en l’acord ni m’ho ha traslladat el ministre d’Afers Exteriors amb qui he parlat aquest dijous». «Li he demanat absoluta claredat –va afegir– i m’ha respost que en cap cas hi haurà cessió dels espais aeris.

Millorar la gestió

Notícies relacionades

D’aquesta manera, el president ha recalcat especialment que del que es parla és de poder «millorar» la gestió dels espais aeris, mentre va recordar la importància que existeixi una bona relació entre els dos estats.

«Hem de caminar sense decisions unilaterals, que n’hi va haver i no van ser bones per a les Canàries, sinó justament amb una relació fluida, sent transparents i sense tergiversar les coses ni llançar alarmismes entre Espanya i el Marroc», va concloure.