Reacció a la mort

El Govern, sobre Fèlix Millet: «Poca cosa a dir d’algú que va fer tant mal al Palau»

La institució musical es limita a traslladar el condol a la família per «la pèrdua» de qui va ser el seu fundador

El Govern, sobre Fèlix Millet: «Poca cosa a dir d’algú que va fer tant mal al Palau»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha respost amb sobrietat i sense concessions després de conèixer-se la mort de qui va presidir durant dues dècades el Palau de la Música, Félix Millet, que va ser condemnat pel saqueig de 23 milions de la institució musical. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat «continuar treballant contra la corrupció» i per «enfortir» les institucions culturals de Catalunya. I amb contundència s’ha pronunciat també la consellera de Cultura, Natàlia Garriga: «Molt poc a dir d’algú que ha fet tant mal a una de les institucions culturals més importants del nostre país».

Notícies relacionades

Aragonès, en una atenció mediàtica des de Buenos Aires, ha posat èmfasi en el fet que «tristament» Millet serà recordat, més que per ser el fundador del Palau, per la corrupció durant la seva gestió, motiu pel qual va ser condemnat a nou anys i vuit mesos de presó per quatre delictes diferents de malversació i apropiació indeguda, tràfic d’influències, blanqueig de capitals i delicte contra la Hisenda Pública.

L’associació Orfeó Català i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música s’han limitat a traslladar a la família el condol per la «pèrdua» de Fèlix Millet. En un breu comunicat, l’entitat recorda que va presidir les dues institucions fins a la seva destitució l’any 2009, quan els Mossos van irrompre a l’entitat per registrar l’edifici. Tant Millet com la seva mà dreta, Jordi Montull, només han tornat la meitat de tot el desfalc.