Investigació europea

Aragonès viatjarà a Madrid per explicar el seu cas als eurodiputats de la comissió Pegasus

Una delegació d’eurodiputats està investigant el cas d’espionatge polític a l’independentisme

Aragonès viatjarà a Madrid per explicar el seu cas als eurodiputats de la comissió Pegasus
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, té previst viatjar la setmana que ve a Madrid per explicar el seu cas a la delegació d’eurodiputats que investiga l’espionatge a través del ‘software’ Pegasus.

 «La setmana que ve seré a Madrid per explicar davant la comissió d’investigació del Parlament Europeu la vulneració de drets que hem viscut les persones que hem sigut espiades i com, fins ara, no hem rebut la protecció i la reparació necessària per part del sistema judicial de l’Estat», ha explicat en declaracions des del Palau legislatiu de l’Uruguai, on està de viatge oficial.

Segons Aragonès, correspon als eurodiputats d’aquesta comissió decidir que es produeixi la trobada amb les víctimes de l’espionatge amb Pegasus, així com l’ordre del dia i altres qüestions, però ha recalcat que anirà on sigui necessari «per denunciar l’espionatge sofert».

Eliminar pensions vitalícies 

Notícies relacionades

També s’ha referit a les iniciatives que diversos grups han presentat per eliminar les pensions vitalícies dels expresidents del Parlament i de la Generalitat, uns canvis que defensa estudiar amb calma: «Sempre és recomanable no fer-ho per a casos adhoc i fer-ho fora de períodes de proximitat electoral». Malgrat tot, ha constatat que el grup d’ERC al Parlament ja va mostrar la seva disposició a poder estudiar aquesta qüestió.

Després que el primer secretari del PSC, Salvador Illa, li hagi enviat una carta amb mesures per afrontar la sequera, Aragonès ha defensat que el Govern està actuant «des de fa 20 mesos» per mitigar la situació i per afrontar un escenari excepcional i difícil, ha dit. Tot això, ha afegit, requerirà «l’esforç de tothom», motiu pel qual veu necessari celebrar la cimera sobre la sequera que va anunciar la setmana passada al Parlament per compartir propostes.