Eleccions municipals 2023

Elisenda Alamany, número dos d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona

L’exdirigent dels Comuns repetirà en la llista republicana fent tàndem amb Ernest Maragall

Elisenda Alamany, número dos d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La recerca d’una ‘rara avis’ d’ERC com a perfil de ‘número dos’ que pogués suposar un cop d’efecte en l’ensopegada candidatura d’Ernest Maragall no ha donat els seus fruits i els republicans tornaran a presentar Elisenda Alamany com a acompanyant de l’alcaldable al tiquet electoral per a les municipals del 2023 a Barcelona.

Després de quatre setmanes donant voltes, per tant, Esquerra ha tornat al pla inicial, malgrat que, en determinats moments d’aquest mes llarg de titubejos, fonts de la direcció del partit van descartar completament la possibilitat que Alamany repetís en el mateix lloc de la llista. Finalment ha sigut així, com ha avançat ‘Nació’ i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

Alamany (Castellar del Vallès, 1983) va ser, fa quatre anys, un dels transvasaments polítics més notoris a la Catalunya post-1-O. En cas d’estar enquadrada en les files dels comuns, en concret en el grup parlamentari de Catalunya En Comú, va passar a ‘número dos’ de Maragall, precisament per tenir un perfil, dona i jove, oposat al de l’alcaldable.

L’inici erràtic de la campanya de Maragall, amb la desbandada de presumptes suports a la seva candidatura, va obligar el partit a intentar revertir la tendència. La preocupació es va instal·lar a la seu nacional del partit del carrer de Calàbria, és a dir, va transcendir els límits de la federació regional de Barcelona, que va agafar les regnes de l’assumpte.