Resposta del líder del PP

Feijóo, després de rescatar el Govern la seva relació amb el narco Marcial Dorado: «Miraran de desestabilitzar-nos»

«No caurem en cap provocació», assenyala el president dels conservadors sobre les referències que fan l’Executiu i el PSOE als seus vincles amb el narcotraficant

Feijóo, després de rescatar el Govern la seva relació amb el narco Marcial Dorado: «Miraran de desestabilitzar-nos»

Tarek / PP

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

«Davant la lògica inquietud [dels membres del Govern], miraran de desestabilitzar-nos a nosaltres. I ja us asseguro que la nostra recepta és la tranquil·litat. No caurem en cap provocació i quan dic cap provocació és cap», ha dit, solemne, Alberto Núñez Feijóo a la plana major del seu partit. El líder del PP ha reunit aquest dilluns el comitè executiu nacional, amb diversos barons i alts càrrecs, i en el seu discurs ha fet referència indirecta a la seva relació amb el narcotraficant Marcial Dorado, recuperada en els últims dies per diversos membres del Govern, inclòs Pedro Sánchez.

Els portaveus de l’Executiu i el PSOE al Congrés, Isabel Rodríguez i Patxi López, respectivament, han intentat frenar la pressió dels populars sobre ells pel cas Mediador (que afecta un diputat socialista de les Canàries i que ha donat lloc a diverses fotografies amb prostitutes i drogues), recordant que Feijóo va compartir vacances (almenys les de 1995 i 1996) amb Dorado. L’antic amic del dirigent conservador va ser condemnat poc després per narcotràfic i blanqueig de capitals. Les fotografies de 1995 les va publicar el diari ‘El País’ el 2013.

Segons fonts de la direcció del PP, aquest assumpte no preocupa Feijóo, que es considera a si mateix el polític «més investigat» dels últims anys a Espanya. Aquest dilluns, davant la plana major del partit, tot i que han faltat barons de pes com Juanma Moreno i Isabel Díaz Ayuso, ha volgut fer una referència a l’assumpte, que li torna cíclicament. Ja va tornar a l’actualitat del PP quan, el juny del 2018, Feijóo va haver de decidir si feia el pas per succeir Rajoy.

«El narcotraficant és una realitat»

Notícies relacionades

El líder del PP ha dit que creu que aquesta estratègia de remarcar aquesta relació personal té per objectiu «desestabilitzar» el partit i demana als seus que no caiguin en la «provocació». Fonts de la Moncloa, després d’escoltar-lo, assenyalen que no és cap «provocació» perquè el «narcotraficant és una realitat, no és un ‘fake’». Aquestes fonts també destaquen que veuen Feijóo «desaparegut» i sense fer «cap roda de premsa» des que el Govern li ha recordat Dorado. Al PSOE consideren que aquest «vincle» suposa «una anomalia» que l’«inhabilita políticament».

La moció de censura

En la seva al·locució en el comitè executiu nacional, el president dels conservadors ha assenyalat que l’Executiu de coalició està en «descomposició» i ha lamentat, també sense citar Vox, que hi hagi partits que li donin un flotador en forma de moció de censura. «Utilitzaran tot el que puguin per tapar els seus embolics interns i, com sempre, tindran els que els ajudin, doncs per ajudar Sánchez que ningú compti amb el PP. Nosaltres no li donarem l’oportunitat perquè intenti lluir-se i parli del que li vingui de gust quan del que ha de parlar és lògicament dels problemes dels espanyols i dels escàndols que a poc a poc van assetjant el Govern», ha declarat.