Per les seves declaracions

La Pobla de Segur decideix canviar el nom del passeig de Josep Borrell pel d’1 d’Octubre

El PSC atorgarà a l’alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors el seu premi als valors europeus

La Pobla de Segur decideix canviar el nom del passeig de Josep Borrell pel d’1 d’Octubre

STEPHANIE LECOCQ / EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

El municipi lleidatà de la Pobla de Segur va celebrar aquest diumenge una consulta popular per decidir si canvia el nom del passeig de Josep Borrell pel de passeig de l’1 d’Octubre, en homenatge al referèndum unilateral de l’1-O del 2017.

En una consulta convocada sense cens i en la qual van participar 322 votants de més de 16 anys (sobre un cens de 3.055 habitants), el resultat va ser favorable al canvi de nom pel 78% dels vots (250 ‘sís’). Així mateix, 64 participants van optar per mantenir l’actual denominació, 5 van votar en blanc i 3 paperetes es van declarar nul·les, segons va informar l’ajuntament.

La consulta no és vinculant i ara el consistori ha de decidir si la participació, de poc més del 10%, és suficient per modificar el nom del carrer. Segons ‘Pallars Digital’, la consulta es va celebrar entre «una barreja de desconeixement i poc interès», entre les 9.00 i les 20.00 hores.

Borrell, alt representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat i vicepresident de la Comissió Europea, va néixer el 1947 en aquest municipi del Pirineu lleidatà, però els últims anys s’ha convertit en un dels blancs de les crítiques de l’independentisme català per la seva oposició al procés i per les seves polèmiques declaracions quan va afirmar que s’havia de «desinfectar Catalunya».

Notícies relacionades

El govern municipal de la Pobla de Segur, encapçalat per Marc Baró, d’ERC, va organitzar aquest diumenge la consulta popular en la qual els veïns podien triar entre dues opcions: o mantenir el nom actual de passeig de Josep Borrell i Fontelles, dedicat a l’exministre socialista, o rebatejar la via com a passeig 1 d’Octubre.

Precisament aquest diumenge, en un gest de desgreuge, el PSC va anunciar la convocatòria d’un acte d’entrega del premi als Valors Europeus a Josep Borrell, programat per a l’1 d’abril vinent a la seu dels socialistes catalans a Barcelona, amb la participació del primer secretari del partit, Salvador Illa.