En un acte a Reus

Albiach avisa Aragonès que si vol estabilitat ha de complir el seu acord

«Vull ser molt clara sobre aquest tema: això no és un nou tripartit», assenyala la líder dels Comuns

  • Pere Aragonès lliga la legislatura i guanya temps perquè ERC proposi la seva agenda pel referèndum

  • El Govern acusa el PSC d’incomplir el pacte de pressupostos i mantindrà la renda bàsica

Albiach avisa Aragonès que si vol estabilitat ha de complir el seu acord

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha advertit aquest dissabte el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que si vol estabilitat fins a finals de legislatura haurà «de complir» al peu de la lletra l’acord pressupostari que va firmar amb els Comuns.

En un acte a Reus (Tarragona) juntament amb la candidata dels Comuns a l’alcaldia d’aquest municipi, Natzaret Troya, Albiach ha celebrat que el Parlament aprovés ahir divendres, amb els vots d’ERC, el PSC i En Comú Podem, el projecte de pressupostos per al 2023.

Però ha advertit que aquest suport als comptes del Govern no implica un aval incondicional a Aragonès ni representa una aliança estable.

Notícies relacionades

«Vull ser molt clara sobre aquest tema: això no és un nou tripartit. Això que hem firmat no és ni tan sols un pacte d’estabilitat. El que hem firmat és un pacte de pressupostos, ni més ni menys», ha recalcat Albiach, que ha recordat que «el Govern d’ERC continua sent un govern en minoria absoluta», amb el suport de només 33 diputats republicans en un hemicicle amb 135 escons.

Per això, segons Albiach, «és important que Aragonès entengui que si vol poder governar amb una certa tranquil·litat fins a finals de legislatura només hi ha una recepta, que és complir al peu de la lletra l’acord de pressupostos amb En Comú Podem.» «Això implicarà tirar endavant totes les transformacions que necessita el país», ha destacat la líder parlamentària dels Comuns.