Carrera a les urnes

Albiach exigeix a Aragonès que «deixi de posar-se de perfil» i digui que s’oposa a l’ampliació del Prat

La líder dels Comuns reclama també al PSOE que desbloquegi la llei de vivenda

Albiach exigeix a Aragonès que «deixi de posar-se de perfil» i digui que s’oposa a l’ampliació del Prat

Agencias

1
Es llegeix en minuts

La líder dels Comuns, Jéssica Albiach, ha exigit el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que «deixi de posar-se de perfil» i digui «alt i clar» que està en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat. L’endemà de la protesta a Barcelona contra els macroprojectes, Albiach ha criticat el pacte entre ERC i el PSC recriminant als republicans que facin «seguidisme» dels socialistes i de Junts.

«És negar l’emergència climàtica», ha remarcat, i ha afegit: «El Hard Rock consumiria tanta aigua com l’Hospitalet». En la presentació del candidat d’En Comú Podem a l’Hospitalet, Manuel Domínguez, la dirigent dels Comuns també ha reclamat al Govern espanyol que «limiti el preu de les hipoteques variables i regular el preu del lloguer». Albiach ha acusat el PSOE, socis de govern de Podem, d’«arrossegar els peus» per abordar el problema de la vivenda. «Desgraciadament, la referència en polítiques de vivenda dels socialistes és Joan Clos, ara president de la patronal immobiliària», ha reblat.

Crítiques a Marín

Notícies relacionades

Per la seva banda, Domínguez ha reivindicat Ada Colau a l’Ajuntament de Barcelona com a referent en polítiques de vivenda i ha carregat contra l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, (PSC) per «entregar la ciutat al gran capital», les immobiliàries, els hotels i els fons voltors a canvi d’engrunes». «Núria Marín és el passat de l’Hospitalet. En Comú Podem és el futur», ha afegit Albiach, lamentant que la ciutat s’estigui convertint en «la viva imatge del ‘pelotazo’ urbanístic».

El candidat dels comuns a l’Hospitalet ha defensat millores en vivenda, en serveis socials i en educació. També ha apostat per ampliar les zones verdes a la ciutat: «És una qüestió de salut».