Congrés dels Diputats

El PP i Vox pregunten a Sánchez al Congrés per la igualtat en plena polèmica per la llei del només ‘sí és sí’

El Govern donarà explicacions per les seves polítiques d’igualtat i de protecció a la dones en ple xoc per la llei del ‘sí és sí’ amb el seu soci de Govern

El PP i Vox pregunten a Sánchez al Congrés per la igualtat en plena polèmica per la llei del només ‘sí és sí’

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El PP i Vox centraran el Dia de la Dona les seves preguntes a Pedro Sánchez del Ple del Congrés, que coincideix precisament amb l’efemèride aquest dimecres, i li demanaran explicacions per les seves polítiques d’igualtat i de protecció a les dones, en plena polèmica per les rebaixes de condemnes per l’aplicació de la llei del ‘només sí és sí’ i per la connexió amb la prostitució dels implicats en la trama Mediador.

Així, en la sessió de control al Govern de la sessió plenària, que comença a les 9.00 hores, la portaveu del PP a la Cambra baixa, Cuca Gamarra, preguntarà a Sánchez si realment les dones «són una prioritat» per al Govern, segons el text registrat.

Tot apunta que la dirigent popular podria al·ludir a la llei del ‘només sí és sí’, que ha generat més de 70 excarceracions i 700 rebaixes de penes a agressors sexuals des que va entrar en vigor a l’octubre, i a les festes de la trama Mediador, presumptament encapçalada pel ja exdiputat socialista Juan Bernardo Fuentes, anomenat ‘Tito Berni’, que suposadament incloïen droga i prostitució.

En la mateixa línia, el líder de Vox, Santiago Abascal, pretén interpel·lar Sánchez sobre les mesures que prendrà el Govern per protegir les dones.

Sánchez també haurà d’afrontar una pregunta més, la del diputat expulsat d’UPN Sergio Sayas, que li preguntarà si «creu que el seu Govern està complint el que va prometre als espanyols».

Per a Díaz i Montero

Notícies relacionades

El cap de l’Executiu no serà l’únic que haurà de respondre a assumptes relacionats amb la igualtat i les dones. La diputada popular Belén Hoyo, que va ser qui va anunciar les primeres iniciatives del PP en el cas Mediador, preguntarà també a la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, que «com pensa el seu Ministeri celebrar el 8-M».

També la portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, portarà a col·lació aquests temes en el Ple de la setmana vinent, en el seu cas amb una pregunta dirigida a la titular de la cartera d’Igualtat, Irene Montero. «¿Considera que el Govern del qual forma part és un govern feminista?», diu el text.