Congrés dels Diputats

El PP atribueix la referència al narco Marcial Dorado al fet Sánchez «està nerviós»

Els conservadors veuen el Govern en el moment més feble de la legislatura per la rectificació del ‘sí és sí’ i el cas Mediador

El PP atribueix la referència al narco Marcial Dorado al fet Sánchez «està nerviós»

Eduardo Parra / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

«És entendridor. Ens agrada veure’l nerviós». Fonts de la direcció del PP consideren que la referència de Pedro Sánchez a la fotografia d’Alberto Núñez Feijóo amb el narcotraficant Marcial Dorado és una mostra més de la debilitat del president del Govern. A l’equip del líder del PP creuen que l’Executiu passa per les seves hores més baixes de la legislatura després d’haver rectificat la llei del ‘sí és sí’ amb els vots de l’oposició i tenir a les seves files un escàndol de corrupció que sembla tret dels 90, amb prostitució i drogues (el cas Mediador). I tot això, afegeixen aquestes fonts, a sobre el dia internacional de la Dona, que se celebra avui. «És un 8-M per a la història», diuen amb sorna.

És la primera vegada que Sánchez fa referència a aquesta foto de Feijóo amb el narco, després que aquests últims dies ho fes la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, i també Unides Podem. «Els nervis acabaran amb Sánchez. Veure’l perdre els papers...», apunta una persona de la direcció del grup parlamentari.

Notícies relacionades

El president del Govern ha fet aquesta referència en la sessió de control al Govern, al Congrés, mentre responia a Cuca Gamarra, portaveu del PP. La dirigent conservadora l’estava pressionant amb els errors tècnics amb la llei del ‘sí és sí’, que ha provocat rebaixes de presó a delinqüents sexuals; l’«esborrament de les dones» de la ‘llei trans’ i el cas Mediador, per estar «implicades dones prostituïdes».

Vacances junts

Les fotografies de Feijóo i Marcial Dorado els va publicar el diari ‘El País’ el 2013. Són unes instantànies de les vacances que el dirigent del PP va passar junt amb el narcotraficant a l’estiu del 1995. Van estar navegant a la ria de Vigo. La relació va ser important. L’any següent se’n van anar a Astúries junts.