Crisi a l’Assemblea

Jordi Pesarrodona, exvicepresident de l’ANC, fa un pas més i deixa la direcció de l’entitat

El dirigent independentista, que va ser un dels més crítics amb l’actual presidenta i va abandonar el càrrec com a número dos, al·lega ara «motius personals» per abandonar el secretariat

Jordi Pesarrodona, exvicepresident de l’ANC, fa un pas més i deixa la direcció de l’entitat

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jordi Pesarrodona dimiteix com a secretari nacional de l’ANC. El mes de febrer passat ja va anunciar que deixava la vicepresidència per discrepàncies amb la direcció, però aquest dimecres ha fet un pas més i ha enviat una carta a l’entitat per anunciar la seva renúncia també del secretariat, segons ha avançat ‘Nació’ i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO. Fonts de l’entitat expliquen que Pesarrodona va al·legar «motius personals» i es va acomiadar amb un «to molt cordial i posant-se a disposició de l’entitat per a futures accions».

La decisió de Pesarrodona arriba tres setmanes després de la dimissió de 13 secretaris nacionals, arran de la crisi oberta a finals de gener per la decisió de presentar una candidatura electoral al marge dels partits independentistes. Els crítics van acusar la presidenta de l’entitat, Dolors Feliu, d’imposar el seu propi pla per armar l’anomenada ‘llista cívica’, des de l’«autoritarisme» i l’«abús de poder». 

Pesarrodona es considerava una figura de consens, tot i que recolzava les reivindicacions dels crítics. El dia de la seva renúncia com a vicepresident va assegurar que es mantindria al secretariat i que exerciria el càrrec de número dos fins que hi hagués un substitut, tot i que finalment no ha sigut així.

Notícies relacionades

L’elecció del nou vicepresident serà el 18 de març, a la reunió mensual del secretariat. El seu relleu pot ser un nou punt de fricció dins de l’entitat, ja que es necessita el suport de dues terceres parts dels secretaris. Uriel Bertran, afí a Feliu, havia d’assumir el càrrec a partir del maig, quan comença el segon any de mandat. No obstant, va renunciar a fer-ho per intentar apaivagar tensions amb els crítics.

Abans d’aquesta data, però, hi ha una altra cita important en el calendari de l’ANC. Aquest cap de setmana se celebra la Conferència Nacional del Moviment Independentista, en la qual participaran una quarantena d’entitats a favor de la desconnexió. L’objectiu és analitzar com es pot reactivar el moviment independentista i proposar una nova estratègia. Entre els temes que s’hi tractaran hi consta el de la llista cívica. Des de la cúpula asseguren que no és el tema central, tot i que els crítics ho veuen com una presentació i posada en marxa de la iniciativa.

Temes:

ANC