Assemblea Nacional de Catalunya

Dolors Feliu descarta dimitir després del cisma a l’ANC

  • Els 13 dimissionaris del secretariat nacional acusen la presidenta de l’entitat d’«abús de poder»

Dolors Feliu descarta dimitir després del cisma a l’ANC

Europa Press

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha descartat dimitir i ha reconegut que la falta d’acord amb la llista cívica ha sigut un dels detonants del cisma que viu l’entitat. «No hi ha acord i és un dels temes ideològics de fons. Hi ha gent que no ho veu clar dins de l’ANC i hi ha aquesta tensió», ha assegurat Feliu en una entrevista aquest diumenge a Catalunya Ràdio, l’endemà de la crisi arran de la sortida del vicepresident, Jordi Pesarrodona, i la dimissió de 13 membres del Secretariat Nacional. «Ahir hi va haver molt debat, es van fer moltes propostes i es va intentar reconduir el tema, però desgraciadament alguns ja tenien la decisió presa de plegar», ha continuat Feliu.

«L’ANC és veritablement una assemblea i de vegades costa acceptar les votacions, sobretot quan les perds», ha mantingut Feliu. «Es va arribar a una reflexió que va reunir molt consens, es van impulsar resolucions molt rellevants amb àmplies majories, però no va ser suficient», ha insistit la presidenta de l’ANC, que ha tornat a parlar de dimissions «acordades abans del ple». «Hi ha gent que només veu els avantatges de la llista cívica i d’altres que només en veu els desavantatges. També hi ha aquesta mateixa discussió en la societat», ha apuntat Feliu, que ha negat que l’expresidenta Elisenda Paluzie estigui «manant des de l’ombra». «A l’Assemblea no mana ningú».

«Paluzie realitza la tasca internacional de l’Assemblea, està afectada pel tema Pegasus i és una persona que sempre ajuda amb to respectuós i li estem molt agraïts», ha valorat Feliu, que també ha refusat que l’ANC hagi deixat de ser una eina de cohesió de l’independentisme. «El que passa a l’ANC és un reflex del que està passant dins de la societat i dins de l’independentisme. Com que som transversals, hi ha aquestes intensitats, passions i divergències», ha reflexionat la presidenta de l’Assemblea.

Petició de noves eleccions

D’altra banda, el vicepresident sortint de l’ANC, Jordi Pesarrodona, va afirmar en una entrevista a 8-TV que «de vegades hi ha massa egos a superar». Pesarrodona va argumentar que va intentar fer de «mediador» entre els dos blocs de l’entitat, però que no va tirar endavant.

Notícies relacionades

Els 13 dimissionaris del Secretariat Nacional de l’ANC es van reunir al col·lectiu ‘Indesinenter’ i van parlar de «pèrdua de democràcia interna» i «abús de poder» al si de l’Assemblea per part de la presidència i d’altres membres del comitè permanent. «No ha sigut possible trobar punts d’entesa per reconduir una situació que considerem molt greu», van recalcar els dimissionaris, que proposen una assemblea general extraordinària que aprovi la convocatòria de noves eleccions al Secretariat Nacional.

Els 13 dimissionaris són Joan Carles Manzanero, Josep Piñol, Lluís Sobrevia, Isabel Ramon, Teresa Maria Sabé, Maurici Sabater, Manel Gener, Eloi Gispert, Josep Pedrol, Albert Coll, Antoni Serrano, Joan Torres, i Joan Olivé.

Temes:

ANC