Visita al Mobile de Barcelona

Feijóo, sobre l’Operació Catalunya: «Que s’investigui el que s’hagi d’investigar»

El líder del PP acusa el PSOE de «tapar» el cas Mediador i carrega contra Vox pel «teatret» de la moció de censura

Feijóo, sobre l’Operació Catalunya: «Que s’investigui el que s’hagi d’investigar»

Lorena Sopena / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Que s’investigui el que s’hagi d’investigar». Així ha reaccionat el president del PP, Alberto Nuñez Feijóo, després de conèixer-se que un jutjat de Madrid investigarà l’Operació Catalunya contra l’expresident del Barça Sandro Rosell. Feijóo ha justificat que es tracta d’un cas antic però, en qualsevol cas, ha demanat que s’investigui i es conegui «el que va passar». El jutge d’Instrucció número 13 de Madrid, Hermenegildo Barrera, ha admès a tràmit una querella que l’expresident blaugrana va interposar per la presumpta participació, entre d’altres, de l’excomissari José Manuel Villarejo en la causa per la qual va estar a presó cautelar gairebé dos anys.

El popular ha fet aquestes declaracions a la sortida del Mobile World Congress, en què també ha demanat al PSOE que doni «explicacions» pel cas Mediador i no intenti «tapar-lo». Feijóo veu lamentable que congressistes i senadors vagin a Madrid «no a treballar, sinó a divertir-se amb prostitució i drogues» i ho ha qualificat de «corrupció ‘cutre’». El cas ha posat fi a la carrera del ja exdiputat del PSOE, Juan Bernardo Fuentesque va ser detingut per cobrament de comissions il·legals i extorsions a empresaris canaris.

Notícies relacionades

Preguntat també per la moció de censura contra Pedro Sánchez presentada per Vox, Feijóo ha reiterat que el PP «no participarà» i que s’«abstindrà», al considerar-ho un «teatret» i una mala utilització dels instruments parlamentaris per part de l’extrema dreta. A més, ha assegurat que només beneficia Pedro Sánchez perquè sortirà reforçat de la cambra i l’ajudarà a tapar les «rebaixes de penes a agressors sexuals» després de l’aprovació de la llei del ‘només sí és sí’, els «casos de corrupció» com el cas Mediador i l’«increment de preus».

Feijóo ha visitat el congrés acompanyat del candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, queha qualificat el fitxatge de la delegada del Govern espanyol a Barcelona, Maria Eugènia Gay, com a número dos de Jaume Collboni, com una sortida per si perden la Moncloa en les eleccions de finals d’any. «Perdran el govern i li han buscat un lloc en la llista municipal», ha conclòs l’alcaldable popular també a preguntes dels periodistes.