Oposició

El Govern demana a Feijóo ser «valent com Casado» davant la moció de Vox

El PP ha anunciat que s’abstindrà en la moció de censura contra Pedro Sánchez

El Govern demana a Feijóo ser «valent com Casado» davant la moció de Vox
2
Es llegeix en minuts
EFE

La ministra portaveu del Govern central, Isabel Rodríguez, ha demanat aquest divendres al líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, que sigui «valent» davant la moció de censura anunciada per Vox, com ho va ser, segons la seva opinió, l’anterior cap de files dels populars, Pablo Casado.

Vox presentarà la moció de censura contra el president del Govern central, Pedro Sánchez, dilluns, 27 de febrer, amb l’economista Ramón Tamames com a candidat a la presidència; al seu torn, el PP va anunciar ahir que s’abstindrà en aquesta votació.

En declaracions a La 2 i Ràdio 4, Rodríguez ha assegurat que Casado «s’atrevia a dir les coses clarament», malgrat fer una «oposició destructiva».

«És una pena que el principal partit de l’oposició, que alguna cosa hauria de dir a tot això, vagi mig amagant-se», ha reblat Rodríguez, que ha avisat els populars que «un no pot abstenir-se» simplement davant un debat d’aquest calibre.

De fet, ha precisat que «Espanya mereix una oposició una mica més seriosa» i ha advocat per recuperar «una dreta homologable a les dretes europees».

Sobre la moció de censura, Rodríguez ha recordat que no es basa a anar al Congrés «a barallar-se», sinó a «oferir un candidat a la presidència del Govern i un programa polític alternatiu» i ha recomanat «no banalitzar» aquest instrument.

D’altra banda, la portaveu del Govern central ha expressat el desig que la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ tiri endavant amb els vots dels grups parlamentaris que van recolzar la norma ja aprovada.

Amb relació a les negociacions amb Unides Podem, ha explicat que es donen «en el si del debat parlamentari» i ha lamentat que encara no s’hagi aprovat la reforma, ja que aborda una «qüestió tècnica» i no «política» de la llei.

A més, ha recordat que el «primer termini» de negociació acaba el 7 de març, quan la proposició afrontarà el debat de totalitat al Congrés.

D’altra banda, Rodríguez ha catalogat de «dramàtic» que «no s’hagi aconseguit abordar» la reforma del sistema de finançament autonòmic, caducat des del 2014, tot i que ha remarcat que «mai abans com ara», i gràcies a la «iniciativa» del Govern central, les comunitats havien comptat amb «tants recursos».

Notícies relacionades

Així, ha apostat per un «pacte general» amb totes les comunitats autònomes que tingui en compte «les diferències i la diversitat» d’Espanya i que garanteixi la «solidaritat entre territoris i la igualtat entre espanyols».

Amb motiu del primer aniversari de l’inici de la guerra a Ucraïna, la portaveu ha descartat a priori l’enviament d’avions a l’Exèrcit ucraïnès i ha assenyalat que «el que dona més tranquil·litat a Ucraïna» és la unió dels països de la Unió Europea i l’OTAN en la «defensa de la seva integritat i la seva democràcia» davant el president rus, Vladímir Putin.