Política

Vox i Tamames arriben a un acord per a la moció de censura contra el Govern de Pedro Sánchez

Abascal va revelar a principis de mes que estava mantenint reunions amb l’exmilitant del PCE

Vox i Tamames arriben a un acord per a la moció de censura contra el Govern de Pedro Sánchez

EP / Ricardo Rubio

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Vox i el polític Ramón Tamames han arribat a un acord perquè l’exmilitant del PCE sigui el candidat d’una moció de censura al Congrés dels Diputats contra el Govern de coalició presidit per Pedro Sánchez, segons han confirmat a Europa Press fonts pròximes a l’economista.

El líder de Vox, Santiago Abascal, va revelar a principis de mes que estava mantenint reunions amb Tamames sobre la necessitat que les Corts Generals facin una «profunda reflexió» sobre la situació que Espanya, que podria articular-se a través de la moció de censura, i va iniciar les negociacions amb l’economista.

Dies més tard, Abascal va demanar «una mica de paciència» respecte a les converses amb el polític i va confirmar que «hi ha molt interès» entre tots dos per presentar una moció de censura. «Continuem treballant per arribar a un acord que permeti presentar una moció de censura històrica», va apuntar llavors.

Notícies relacionades

Tamames va reconèixer que estava disposat a encapçalar la moció contra el president del Govern, Pedro Sánchez, tot i que va reconèixer que la decisió encara no estava presa perquè quedaven detalls per tancar amb Vox. Mentrestant, des del partit insistien que l’economista, de 89 anys, seria un bon candidat per a la seva moció de censura, però han remarcat que no és l’única opció amb què va treballar la formació d’Abascal.

Respecte a la seva trajectòria política, Tamames va militar en el Partit Comunista (PCE) durant la dictadura i va ser regidor i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Madrid durant l’alcaldia d’Enrique Tierno Galván. Més tard es va afiliar al Centre Democràtic i Social (CD).

Temes:

Vox