Senat

Feijóo, a Sánchez sobre la ‘llei trans’: «Deixi ja de molestar la gent de bé»

El cap de l’Executiu es regira contra les apel·lacions al «feminisme clàssic» del líder del PP i li recorda que els populars van dir «carnisser» a Zapatero per la llei de terminis de l’avortament

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo i Pedro Sánchez s’han vist les cares aquest dimarts a la tarda al Senat, en la sessió de control al Govern. El líder del PP ha aprofitat la seva pregunta al cap de l’Executiu central per denunciar les divisions en el si de la coalició del PSOE i Unides Podem per la llei del ‘sí és sí’ i la llei trans, que permet l’autodeterminació de gènere. Sobre la primera, Feijóo ha lamentat que Sánchez no hagi cessat la ministra d’Igualtat, Irene Montero, per les rebaixes de condemnes dels delinqüents sexuals que ha facilitat la nova norma. I sobre la segona, el líder del PP ha dit que creu que cometrà «un error fins i tot pitjor» que amb la llei del ‘sí és sí’, perquè també afecta «adolescents i menors». «Deixi de molestar la gent de bé, deixi ja de posar-se en les vides dels altres», li ha etzibat Feijóo des del seu escó.

«Mai vaig imaginar que reconèixer drets a les minories [amb referència al col·lectiu LGTBI] molestés la gent de bé», li ha replicat Sánchez entre aplaudiments del grup socialista. El cap de l’Executiu central s’ha regirat davant els comentaris que Feijóo ha fet sobre el «feminisme clàssic» i les seves crítiques a la ‘llei trans’ i li ha recordat que el PP va titllar de «carnisser» l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero per aprovar la llei de terminis de l’avortament, el 2010, una norma que el dirigent conservador ha assumit ara, 13 anys més tard.

Notícies relacionades

Feijóo, en la seva intervenció inicial, ha advertit Sánchez que els espanyols estan «cansats» d’ell i que no podrà «comprar» els ciutadans davant les pròximes eleccions acudint als «xecs». Sánchez ha defensat l’«estabilitat» del seu Govern, per haver aprovat tres pressupostos generals, «200 lleis amb diferents grups parlamentaris» i haver arribat «a 15 acords amb els agents socials».

Els «errors» de la llei

El cap de l’Executiu central ha tornat a admetre al Senat, com va fer fa unes setmanes també davant Feijóo, que la llei del ‘sí és sí’ ha suposat un «error». «Cometem errors i ens entossudim a resoldre aquests errors», ha dit Sánchez amb referència a la reforma legal que el PSOE està intentant emprendre per tornar a apujar les penes als delinqüents sexuals.