Partit Popular

Génova afirma que «no mira pel retrovisor» en l’aniversari de la caiguda de Casado

Borja Sémper compareix quan es compleix un any de la multitudinària manifestació a les portes de Génova i assegura que «les portes de la seu estan obertes» a tots els militants sense concretar res sobre la futura rehabilitació del que va ser president del partit

Génova afirma que «no mira pel retrovisor» en l’aniversari de la caiguda de Casado
1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

Fa just un any, el 20 de febrer del 2022, militants del PP clamaven a les portes de la seu nacional perquè Pablo Casado abandonés la presidència. Va ser un punt d’inflexió per als pocs suports que continuava conservant el llavors líder. Els seus li demanaven que marxés després de la seva guerra política amb Isabel Díaz Ayuso i el partit va tenir clar que calia actuar ràpid. Avui, 365 dies després, la imatge a Génova ha sigut molt diferent: Borja Sémper ha comparegut com a portaveu del partit després d’haver abandonat la formació, precisament pel que representava el lideratge de Casado.

«No mirem pel retrovisor; pensem en el present i en el futur. I el que veiem és un partit unit, veiem il·lusió, és el que ens diu el pols del carrer», ha afirmat Sémper al referir-se a Casado. En la direcció nacional no concreten res sobre la seva futura rehabilitació i si serà possible veure’l en actes de la campanya. Com va publicar aquest diari, el que està descartat és que sigui de cara a la campanya del maig, perquè en l’entorn d’Alberto Núñez Feijóo entenen que «el principal» és protegir els territoris que van a les eleccions i que no pateixin alteracions de cap tipus, pensant especialment en Madrid.

Notícies relacionades

Tot i així, el portaveu ha ssegurat que «les portes de la seu estan obertes a tots els militants», «singularment a qui ha sigut president del partit». «Així ho afrontarem en el futur», ha dit, i ha evitat donar-ne detalls. 

Ara que es reconstrueixen els moments més difícils per a la formació i episodis molt durs internament, Sémper ha insistit que «no té per costum fer manifestacions polítiques sobre converses privades». «Mirem al futur. Comptem amb tothom, singularment amb els que han tingut responsabilitats. No vull perdre el temps amb coses que van succeir fa un any».