Sense acord al Govern

El PSOE acusa Podem d’«enredar» amb la reforma del ‘només sí és sí’

Els socialistes recriminen als seus socis que busquin «desviar l’atenció» amb arguments falsos

Els morats recorden que ells continuen asseguts a la taula de negociació i reclamen als seus aliats una reunió

El PSOE acusa Podem d’«enredar» amb la reforma del ‘només sí és sí’
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Les renyines entorn de la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ se li estan fent llargues al PSOE. El portaveu del grup parlamentari socialista al Congrés, Patxi López, ha asseverat aquest dimarts que no «pegaran més voltes» a aquest assumpte, que la seva proposició de llei ja està presentada i que ara toca que la resta de partits es pronunciïn. «Les altres coses són enredar, però, no, ajudar a resoldre res», ha sentenciat. No obstant, ha quedat clar que la gran majoria de socis habituals del Govern no volen recolzar cap proposta que no sigui fruit del consens entre el PSOE i Unides Podem.

«Ni pactem amb el PP, ni pactem amb Vox, ni tornem a ‘La manada’, ni traiem el consentiment. Tot això són arguments que alguns utilitzen per desviar l’atenció», ha criticat López fent referència a totes les reflexions que, habitualment, utilitzen els seus socis morats per denunciar la intenció del PSOE de modificar la llei en un sentit que ells no desitgen. «¿Volen o no volen arreglar la llei?», ha qüestionat el polític socialista sobre la voluntat dels dirigents de Podem.

Notícies relacionades

En un to bastant dur i després de gairebé un mes de friccions, López s’ha mostrat molest pel «llenguatge testosterònic» dels morats i els ha emplaçat a fer una proposta per reformar la norma i a fer-la pública. La ministra d’Igualtat, Irene Montero, assegura que els han fet arribar fins a set plantejament diferents. Tot i així, el portaveu socialista ha demanat que es publiquin perquè tothom les pugui analitzar. «Les coneixem, però creiem que no arreglen l’assumpte», ha asseverat.

Minuts més tard, el portaveu d’Unides Podem, Pablo Echenique, ha assegurat que no respondria «amb duresa» al seu homòleg socialista, però ha deixat clar que va ser el PSOE qui va trencar la negociació entre les dues formacions al presentar una proposició de llei de manera unilateral. «Nosaltres, per descomptat que estem buscant l’acord», ha sentenciat. A més, ha criticat que els socialistes s’han aixecat de la taula de negociació i ha reclamat als seus socis una nova reunió.