Contra l’exdirectora del CNI

El jutge Calama rebutja de nou investigar l’espionatge a Pere Aragonès amb Pegasus

La querella va arribar a l’Audiència Nacional després d’inhibir-se el titular del Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona

El jutge Calama rebutja de nou investigar l’espionatge a Pere Aragonès amb Pegasus

EFE/Quique García

1
Es llegeix en minuts
EFE

El jutge José Luis Calama ha rebutjat de nou investigar la querella del president Pere Aragonès contra l’exdirectora del CNI Paz Esteban per suposat espionatge amb Pegasus al considerar que no té connexió amb la investigació que té oberta per l’accés amb aquesta mateixa eina a mòbils del president del Govern, Pedro Sánchez, i de quatre ministres.

Per aquesta raó, el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 4 l’ha enviat a repartiment i ara ha recaigut en el seu company Ismael Moreno, que està esperant la traducció d’uns documents abans de decidir si l’admet a tràmit, han informat Efe fonts jurídiques.

Aquesta querella va arribar a l’Audiència Nacional després d’inhibir-se el titular del Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona, que va considerar a aquest tribunal el competent per ser el president una alta institució de l’Estat, en contra del que defensa el lletrat d’Aragonès, que pretenia que la causa seguís en un jutjat ordinari.

Aquesta és l’única querella per l’espionatge amb Pegasus presentada als jutjats de Barcelona que ha acabat en mans de l’Audiència Nacional, després que així ho sol·licités la fiscalia.

A la seva petició, el ministeri públic argumentava que és l’Audiència Nacional l’òrgan competent per investigar els atacs al mòbil d’Aragonès, ja que per la seva condició de vicepresident del Govern, quan era espiat, mereix la tutela especial que l’Audiència Nacional atorga a les altes institucions de l’Estat.

Notícies relacionades

Pel jutge de Barcelona, «el govern de la Generalitat de Catalunya, els membres que en formen part i l’assemblea legislativa de la comunitat autònoma es consideren pel nostre ordenament jurídic institucions de l’Estat», per la qual cosa han de gaudir de la «protecció que el Codi Penal brinda a aquests alts organismes de la nació».

A més, el jutge argumenta que el mateix Aragonès apunta en la seva querella la «finalitat política» que suposadament tenien els atacs amb Pegasus al seu telèfon mòbil, cosa que al seu parer justifica encara més que el cas l’assumeixi l’Audiència Nacional.