Infraestructura polèmica

ERC no anirà a la manifestació contra la B-40 de diumenge vinent

Els republicans donen llibertat a la militància per assistir a la concentració de Sabadell

ERC no anirà a la manifestació contra la B-40 de diumenge vinent

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ERC no anirà a la manifestació de diumenge vinent a Sabadell contra el projecte de la B-40. El partit republicà es manté en contra de la construcció de l’autovia, però el pacte pressupostari amb el PSC, en el qual estableix la represa de les tasques, li ha tret l’ardor reivindicatiu. Així, ni hi assistirà la direcció, ni s’hi enviarà cap representant i, tampoc es farà cap crida a la participació. La portaveu del partit, Marta Vilalta, ha explicat aquest dilluns que les bases són «lliures» de participar en la concentració. La portaveu d’ERC ha reaccionat així a la ‘invitació’ dels Comuns, que aquest dilluns també han instat el conseller de Territori, Juli Fernàndez, a participar en la manifestació contra la B-40, que tindrà lloc a la ciutat de la qual va ser alcalde.

La plataforma Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) es manifestarà el 26 de febrer a Sabadell per pressionar el Govern i el PSC perquè no avancin en la construcció d’aquesta infraestructura. El col·lectiu es mostra escèptic amb la viabilitat del compromís a què s’ha arribat, en la negociació dels pressupostos de la Generalitat, per firmar un acord que permeti fer l’estudi informatiu de l’obra i pagar-ne la construcció.

Llarga tramitació

Notícies relacionades

«Hi ha per endavant una tramitació administrativa molt llarga i s’haurà de veure si el projecte ho supera», avisen. Posen com a exemple el tram de la B-40 entre Terrassa i Abrera, del qual es va encarregar l’estudi informatiu fa 30 anys i encara no està inaugurat.

Hores abans, el conseller de Territori ha remarcat que el text de l’acord entre el Govern i el PSC fixa la constitució d’un conveni per redactar un projecte.  «No hi ha un traçat definit, aquesta és una fase posterior que s’haurà de fer i que haurem de veure quin n’és el resultat», ha reivindicat, i ha explicat que les declaracions d’impacte ambiental del Govern central estan caducades.