Cambra baixa

El ple del Congrés dels Diputats, en directe

El PP exigeix a Sánchez al Congrés que no s’«amagui» rere els seus ministres

El ple del Congrés dels Diputats, en directe
1
Es llegeix en minuts
Ángel Alonso Giménez

La secretària general del PP i portaveu del Grup Popular al Congrés, Cuca Gamarra, tornarà a utilitzar aquest dimecres el seu duel setmanal amb el president del Govern, Pedro Sánchez, en el Ple, per exigir-li que no s’«amagui rere els seus ministres» i assumeixi les decisions adoptades de forma col·legiada pel seu Gabinet.

Durant la sessió de control de la setmana passada, la dirigent popular ja va recalcar al cap de l’Executiu que ell és el «responsable dels actes del seu Govern» i ho va fer, principalment, a compte dels efectes de l’aplicació de la llei de llibertat sexual, que ha implicat les rebaixes de penes de més de 500 agressors sexuals.

A jutjar pel contingut de la pregunta que preveu dirigir-li aquest dimecres, Gamarra tornarà a la càrrega amb la mateixa tesi. «¿Per què s’amaga darrere dels seus ministres?», diu textualment l’interrogant registrat per la ‘número dos’ del PP.

I també podria incidir en la polèmica sobre la coneguda com a llei del ‘només sí és sí’ la portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas. «¿Està vostè satisfet amb les decisions del seu Govern?», és la pregunta que li té preparada.

Junts: abús de poder del Govern

També té quota per preguntar a Sánchez la portaveu de Junts, Miriam Nogueras. En el seu cas, intentarà que el cap de l’Executiu li confessi si creu que «existeix abús de poder en les institucions de l’Estat».

Aquesta pregunta li pot donar peu per intentar que Sánchez es pronunciï sobre el cas del policia infiltrat en moviments socials de Barcelona i que ha rebut denúncies per part de cinc dones que l’acusen d’abús sexual.

Notícies relacionades

El portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, ja va demanar comptes al president per aquest tema en la sessió de dimecres passat, però Sánchez no va entrar al fons de l’assumpte, es va limitar a fer una defensa genèrica de la tasca de les Forces de Seguretat i va preferir centrar-se a posar en valor els acords aconseguits al Congrés per a reforma la llei de seguretat ciutadana, coneguda com a ‘llei mordassa’.

Junts i ERC han unit forces al Congrés juntament amb Més País, Compromís, Bildu, PDeCAT, la CUP i el BNG per sol·licitar que compareguin al Congrés per aquest assumpte el mateix Sánchez i també el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.