A favor de l’aval a la llei de l’avortament

Feijóo lamenta la tardança a resoldre el recurs del PP: «Es descontextualitza la sensibilitat del poble espanyol»

Feijóo lamenta la tardança a resoldre el recurs del PP: «Es descontextualitza la sensibilitat del poble espanyol»

David Mudarra / PP

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo, líder del PP, ha hagut de fer aquest dijous equilibris al conèixer-se l’aval del Tribunal Constitucional a la llei de l’avortament de José Luis Rodríguez Zapatero. El seu partit va ser el que va recórrer contra la norma el juny del 2010, perquè estava en contra de la llei de terminis que va aprovar l’Executiu socialista i preferia la llei de supòsits del 1985, aquella per la qual la dona podia avortar si havia sigut violada, si la seva vida corria perill o per malformacions del fetus. Feijóo ja va avançar fa tres setmanes que donava per fet que el Constitucional es pronunciaria a favor de la llei de Zapatero i li va treure importància remarcant l’evolució de la societat, un argument que ha repetit aquest dijous. «Dictaminar la constitucionalitat d’una llei que s’aprova fa 10 anys és descontextualitzar el mateix contingut de la llei i descontextualitzar el sentiment i sensibilitat del poble espanyol en relació amb un assumpte concret», ha declarat davant la premsa.

L’històric retard en la resolució del tribunal, ha tardat gairebé 13 anys a pronunciar-se, ha permès a Feijóo mitigar el fracàs per al PP. Aquest assumpte és sempre compromès per a la formació conservadora: Mariano Rajoy no va derogar la llei de l’avortament de Zapatero malgrat poder fer-ho fàcilment amb la majoria absoluta que va tenir entre el 2011 i el 2015, i ara Feijóo també es mostra prudent a l’hora de parlar del tema.

Segons la seva opinió, ha remarcat, «una llei de terminis ben construïda és una llei correcta en termes generals» i mereix els seus «respectes». «Però hi ha moltes sensibilitats. És una qüestió que afecta en primer lloc la dona, la parella de la dona, i que té arestes morals, ètiques, religioses, filosòfiques... En és una qüestió polièdrica», ha afegit.

Notícies relacionades

Feijóo ha recordat, en tot cas, que no està d’acord que les noies de 16 i 17 anys puguin avortar lliurement fins a la setmana 14 sense consentiment patern, cosa que sí que va modificar Rajoy i que, aquesta mateixa setmana, l’Executiu de coalició ha tornat a introduir a la norma. El Constitucional no es pronuncia sobre aquest punt, perquè encara no està en vigor.