Recol·locar l’espai

Yolanda Díaz demana a les forces d’esquerra que es donin «la mà»

La líder de Sumar planteja als partits de l’Espanya buidada que s’uneixin i treballin conjuntament

Yolanda Díaz demana a les forces d’esquerra que es donin «la mà»
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Yolanda Díaz encara no ha fet un pas endavant i s’ha presentat com a candidata a les eleccions generals d’aquest any. Tampoc ha explicat, ni en públic ni en privat, quin esquema d’aliances vol teixir, ni si fomentarà una coalició entre Sumar i la resta de partits d’Unides Podem o si, per contra, vol que aquests es dissolguin a la seva plataforma. Això sí, la vicepresidenta segona del Govern ha volgut enviar un missatge aquest dissabte a totes les formacions polítiques de l’esquerra: és necessari que es donin «la mà».

«Si ens mirem, cuidem i estimem, tot i que pensem diferent, l’important és que ens donem la mà, dialoguem, fem síntesi i li diguem al país que la política va d’això: de no fer soroll ni muntar destrosses, sinó de millorar la vida de la gent», ha afirmat la també ministra de Treball en un acte d’escolta de Sumar celebrat a Valladolid. No obstant, a banda d’aquestes paraules, Díaz no ha donat més pistes dels seus plans futurs.

Notícies relacionades

Fonts del seu entorn assenyalen que estava planejat que a mitjans de febrer fes el pas i anunciés la intenció de presentar-se als comicis nacionals. Malgrat això, diferents complicacions han fet que hagi de posposar aquesta cita unes quantes setmanes més. Tot i que tothom dona per fet que serà candidata a les eleccions –ella mateixa a l’hora de parlar assumeix aquesta decisió–, la vicepresidenta encara no ho ha fet públic i això inquieta la resta de formacions a l’esquerra del PSOE que volen obrir les negociacions com més aviat millor.

En l’acte celebrat a Valladolid, Díaz ha enviat un missatge d’unió de totes les plataformes ciutadanes de Castella i Lleó i de l’Espanya buidada per aconseguir sumar perquè, segons ha argumentat: «no es tracta d’anar desmembrant, sinó d’anar sumant amb la posada en comú d’un projecte de país». «Aixequem la mirada, diguem que si sumem, pensem el que pensem, si aconseguim compartir un projecte de país, aconseguirem canviar la vida de la gent», ha dit.