INVESTIGACIÓ

El presumpte autor dels atacs d’Algesires va iniciar la seva radicalització de forma recent a les xarxes socials

Els agents de la Comissaria General d’Informació descobreixen que Yasin Kanza havia publicat en les últimes setmanes, tot i que d’una manera una mica ‘infantil’, missatges de tall gihadista

El presumpte autor dels atacs d’Algesires va iniciar la seva radicalització de forma recent a les xarxes socials
1
Es llegeix en minuts

Els agents de la Comissaria General d’Informació (CGI) encarregats de les indagacions sobre el presumpte atac gihadista contra dues esglésies d’Algesires han detectat que el sospitós Yasin Kanza va començar de recentment a mostrar la seva radicalització islamista a les seves xarxes socials, segons expliquen a ‘El Periódico de España’, del grup Prensa Ibérica, fonts coneixedores de l’actuació de la Policia Judicial.

Aquests missatges mostraven el fanatisme del presumpte autor de la mort del sagristà de l’església de la Palma Diego Valencia d’una manera ‘infantil’, completen les esmentades fonts consultades per aquesta redacció.

La vivenda

Notícies relacionades

Fonts de la lluita antiterrorista han explicat a l’agència de notícies Europa Press que en el registre de la vivenda de Kanza s’han trobat uns ‘pen drives’ que són objecte d’anàlisi policial i que apuntarien a una recent radicalització de l’arrestat per assassinar un sagristà i ferir diverses persones, entre elles un sacerdot.

Es tracta de contingut gihadista molt bàsic, segons apunten les esmentades fonts. Els investigadors també tenen constància que el detingut, un marroquí de 25 anys, té antecedents per problemes psiquiàtrics al seu país.