Terrorisme islàmic

El gihadista d’Algesires estava pendent de ser expulsat per situació irregular

Yasin Kanza, d’origen marroquí i sense antecedents penals, va cridar «mort als cristians» i «Al·là és gran»

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Yasin Kanza, el marroquí de 25 anys detingut aquest dimecres després d’haver matat amb un matxet un sagristà i ferit quatre persones més, entre elles un sacerdot, va cridar «mort als cristians» i «Al·là és gran» mentre perpetrava la seva acció a lalocalitat gaditana d’Algesires.

Les mateixes fonts han descartat que l’arrestat estigués sent seguit per la policia com s’havia informat. Sobre l’arrestat sí que es va obrir un expedient d’expulsió per situació irregular el juny passat, però al tractar-se d’un procediment administratiu l’execució no és immediata. Yasin Kanza no té antecedents penals ni tampoc per terrorisme, ni a Espanya ni a altres països.

Durant la matinada s’ha procedit al registre de la vivenda on vivia el detingut i durant la jornada d’avui s’estan analitzant tots els efectes intervinguts, segons informen fonts d’Interior. Les investigacions avancen amb els interrogatoris al detingut. 

Possible llop solitari

Kanza es va dirigir a tres esglésies d’Algesires armat amb un matxet de grans dimensions i podria ser un llop solitari, segons les primeres indagacions dels investigadors. Vestit amb gel·laba fosca va entrar a l’església de San Isidro, quan la missa estava acabant. Testimonis directes han assenyalat que es va dirigir a l’altar i va començar a clavar cops amb un matxet a les imatges religioses. Després se’n va anar a la porta posterior i va apunyalar el sacerdot a prop del clatell, quan el capellà mirava de defensar-se.

El sacerdot apunyalat es manté estable, dins de la gravetat. Després d’apunyalar-lo, l’agressor va córrer cap a una altra església, la de La Palma, a 300 metres de la de San Isidro. Allà va fer el mateix: la va emprendre a cops amb les imatges i va tirar a terra l’aixovar, l’altar, mentre cridava «Alla hu akbar» (Al·là és gran).

El sagristà de La Palma li hauria recriminat el que estava fent i hauria intentat parar-lo. L’agressor es va encarar amb ell i el va perseguir fins a l’exterior, on el va assassinar.

Marlaska acudirà a Cadiz

Notícies relacionades

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, viatjarà aquest dijous a Algesires (Cadis) després de suspendre la seva agenda a Estocolm, on era previst que es reunís amb els seus homòlegs de la Unió Europea, segons han informat fonts d’Interior a Europa Press.

Des del primer moment, les mateixes fonts han detallat que el ministre ha seguit les novetats de la investigació que l’Audiència Nacional ha assumit per delictes de terrorisme.