Negociacions

Rufián descarta Junts per als Pressupostos i pressiona el PSC

El portaveu d’ERC al Congrés assenyala que és un «fracàs» d’Illa el fet de buscar «rèdits electorals» amb els comptes

Rufián descarta Junts per als Pressupostos i pressiona el PSC

Andrea Zamorano / ACN

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

L’opció que els Pressupostos a Catalunya surtin amb el suport de Junts sembla descartada. Així almenys ho ha deixat clar el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que ha demanat oblidar la formació postconvergent com una via per tirar endavant els comptes. La vista està posada en el PSC, cap als qui ha dirigit la pressió Rufián, que els ha avisat que seria «un fracàs» que intenti obtenir «rèdits electorals» retardant la decisió de recolzar els Pressupostos.

Menys de 24 hores després que els republicans donessin el seu primer avís al PSOE abstenint-se en la votació del reial decret amb mesures per fer front a la crisi derivada de la guerra a Ucraïna, Rufián ha criticat que el líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, estigui postergant «uns Pressupostos que són molt necessaris». Tant és així que ha assenyalat que amb els nous comptes es podria fer front a la situació de la sanitat pública catalana que ha portat els metges a la vaga: «Tant de bo poguéssim tenir una mica més d’ajuda, que s’aprovin els Pressupostos de la Generalitat». 

Notícies relacionades

Durant un esmorzar informatiu celebrat a Madrid, Rufián ha sigut qüestionat sobre el bloqueig de les negociacions amb el PSC i si s’entreveu la possibilitat que sigui Junts qui acabi oferint el seu suport. «Oblidi’s de Junts. Illa», ha sigut la seva taxativa resposta, descartant completament un acord amb aquells que fins fa uns mesos eren els seus socis al Govern.

«Em sembla un gran polític, una bona persona i un home molt hàbil», ha dit Rufián sobre Illa, una frase que ha agradat als socialistes. No obstant, ha assenyalat que és just aquesta «habilitat» la que «està fent que es posterguin uns Pressupostos que són molt necessaris». «[Els comptes] estan en repòs perquè el PSC no els aprova. Saben que desgasta ERC i desgasta el PSC també, però sobretot afecta la gent. [...] És un fracàs del PSC que simplement per treure rèdits electorals postergui una decisió que en un altre context prendria», ha denunciat, amb referència al clima electoral en què ja estan immersos els partits.