Decisió del Consell Executiu

El Govern obrirà en les pròximes setmanes ‘ambaixades’ al Con Sud, el Senegal i Corea del Sud

Serret afirma que la setmana que ve es designarà el delegat al Japó i hi haurà nous nomenaments a Andorra

El Govern obrirà en les pròximes setmanes ‘ambaixades’ al Con Sud, el Senegal i Corea del Sud

ACN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La consellera d’Acció Exterior i la Unió Europea, Meritxell Serret, ha assegurat aquest dimecres que en els pròxims mesos obriran i faran «operatives» les delegacions de la Generalitat al Con Sud, el Senegal, l’Àfrica Meridional i Corea del Sud.

 «I també al Japó, Andorra i el Brasil farem passes importants», ha afirmat durant la sessió de control a preguntes del diputat de Junts Josep Rius, que li ha preguntat pel futur de delegacions que va apostar per impulsar l’exconsellera de JxCat Victòria Alsina –entre les quals, la d’Israel–.

Serret ha explicat que la setmana que ve el Govern aprovarà el nomenament del delegat o delegada al Japó, i que en els pròxims dies hi haurà nomenaments sobre la delegació d’Andorra.

«No serem nosaltres els que generarem i alimentarem polèmiques interessades al voltant de delegacions i la tasca del departament i de l’acció exterior del Govern», ha dit la consellera.

L’obertura de delegacions a l’exterior ha sigut un dels punts de fricció en la negociació dels pressupostos entre el PSC i Junts: El PSC ha demanat al Govern congelar l’expansió d’oficines i revisar la xarxa de delegacions ja operatives.

Notícies relacionades

Durant la sessió de control, Rius ha defensat la necessitat que el Govern faci acció exterior, de la qual assegura que depenen els drets de catalans i empreses: «Mentre el seu Govern congela l’acció exterior, Sánchez aprofita per vendre la imatge que el conflicte a Catalunya ja s’ha acabat».

Serret ha reivindicat «més presència però sobretot millor presència al món», i ha replicat a Junts que, per desplegar l’acció exterior, fan falta recursos que cal vehicular a través dels pressupostos, que els ha demanat recolzar.

Temes:

Govern