La negociació dels comptes per al 2023

El PSC acusa el Govern de «deslleial» i d’«enredar» en la negociació dels pressupostos

Els socialistes lamenten que l’Executiu posés xifres al nivell d’acords arribats

Reclamen que s’atenguin les seves propostes i asseguren que no s’adheriran al projecte d’ERC

El PSC acusa el Govern de «deslleial» i d’«enredar» en la negociació dels pressupostos

ACN

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La portaveu parlamentària del PSC, Alicia Romero, ha acusat el Govern de «deslleial» i d’«enredar» en la negociació dels pressupostos de la Generalitat per al 2023. Romero ha criticat a l’Executiu d’ERC que aquesta setmana donés xifres del nivell d’acord arribat amb els socialistes perquè «no són maneres».

Notícies relacionades

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la portaveu socialista ha afirmat que el seu grup manté voluntat negociadora, però ha eludit quantificar el nivell ja obtingut d’acords amb el Govern fins al moment. Romero sí que ha volgut deixar clar que el seu grup, al disposar del mateix nombre de diputats que ERC al Parlament, ha de ser escoltat en les seves propostes, que condicionarien uns 3.000 milions dels 33.000 que configuren el pressupost per a aquest any. «No ens volem adherir» al projecte d’ERC, ha advertit, i ha traslladat la seva «decepció» perquè aquest dilluns l’Executiu traslladés públicament que hi ha un 87% d’acord amb el PSC.

Les negociacions continuaran aquest mateix dimecres, en una reunió en què el PSC, segons ha confirmat Romero, traslladarà el seu malestar per l’actitud del Govern durant aquest procés negociador.