Agenda institucional

Macron visita un museu de Barcelona després de la cimera hispano-francesa

El president gal es veurà amb el ministre de Cultura, Miquel Iceta, en aquest acte simbòlic

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’agenda del president gal, Emmanuel Macron, a Barcelona aquest dijous més enllà de la cimera hispano-francesa al MNAC. A partir de les 16 hores visita un altre museu de la capital catalana, el Picasso, i per això es desplaça fins a Ciutat Vella amb tot el dispositiu de seguretat que envolta la trobada. L’acte és simbòlic i s’endinsa en un altre punt d’interès comú d’Espanya i França: l’obra de Pablo Picaso, en el 50è aniversari de la mort del pintor, que es commemora aquest 2023.

Notícies relacionades

Així, Macron visita l’exposició que el Museu Picasso dedica al marxant d’art Daniel Henry Kanhweiler i l’acompanya en aquest acte institucional el ministre de Cultura espanyol, Miquel Iceta. L’Any Picasso ha requerit un esforç especial de cooperació entre els dos estats, amb una comissió bilateral per coordinar els homenatges i explorar la cessió d’obres de l’autor. Segons ha fet públic aquest dijous el Govern espanyol a Fitur, la celebració es traduirà en 50 exposicions a Europa i els EUA i compta amb la col·laboració del Govern de França i del Musée National Picasso-Paris, que ha facilitat una àmplia difusió d’obres de l’artista.

La presència de Macron al barri del Born també ha atret manifestants independentistes, procedents de la mobilització a Montjuïc contra la cimera política. Els equips de seguretat han revisat els voltants del Museu Picasso poc abans de la visita institucional. Després de la visita, Macron té a l’agenda reunir-se amb membres de la comunitat francesa a Barcelona.