Funeral de Constantí

La reina Sofia reuneix tota la família a Atenes per acomiadar el seu germà Constantí de Grècia

El funeral de l’exrei propicia el retrobament entre els emèrits, els seus tres fills i la majoria dels nets

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Les cases reials estan reunides aquest dilluns a la Catedral Metropolitana d’Atenes per acomiadar Constantí de Grècia, germà de la reina Sofia, un funeral que ha propiciat una nova trobada entre Felip VI i Joan Carles I. Pare i fill, que mantenen una relació tensa des que van sortir a la llum informacions sobre la fortuna de l’emèrit, es van veure per última vegada en un altre comiat, el d’Isabel II, al setembre. L’emèrit viu als Emirats Àrabs Units des de l’agost del 2020 i només ha visitat Espanya en una ocasió, el maig passat.

Notícies relacionades

A la cerimònia d’Atenes, tots vestits de dol rigorós, hi han assistit els Reis, Felip i Letizia; els emèrits, Joan Carles i Sofia, i també Elena, Cristina i els seus fills. Tota la família va coincidir diumenge a la nit en el sopar que va oferir la família reial grega als familiars i amics arribats d’arreu del món per acomiadar l’antic cap d’Estat. Hi han faltat la princesa Elionor, que està estudiant a Gal·les, i la infanta Sofia, que s’ha quedat estudiant a Madrid.

Entrada separats

Aquest matí, a la catedral hi han entrat d’una banda els Reis actuals i, de l’altra, Joan Carles, Sofia i la resta de familiars directes. Dins l’edifici, també han estat separats. A un costat del fèretre, s’han col·locat la viuda, els seus fills, les parelles i els nets, i les germanes, Irene i Sofia, aquesta amb Joan Carles. Darrere de tots ells, Elena, Cristina i els seus fills. A l’altre costat, han seguit la cerimònia Felip VI i Letizia i altres parelles regnants i hereus.

Temes:

Felip VI