El conflicte català

Salvador Illa defensa que l’autogovern uneix més que l’independentisme

El líder del PSC sosté que «més de dos terços» dels catalans estan d’acord amb la seva proposta i que «no té sentit insistir» en el referèndum

Salvador Illa defensa que l’autogovern uneix més que l’independentisme

EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Seguint l’estela discursiva del Govern central, el líder del PSC, Salvador Illa, ha defensat des d’Euskadi que l’independentisme és «cada vegada més minvant» a Catalunya i que l’aposta que «més uneix» és la voluntat d’autogovern. Fins i tot ha quantificat que «més de dos terços» dels catalans estan d’acord amb aquest camí. Així ho ha assegurat en una entrevista a Radio Euskadi a la qual ha tornat a descartar qualsevol possibilitat de defensar un referèndum a Catalunya. Ho ha dit a les portes de la cimera hispanofrancesa que se celebra dijous a Barcelona, marcada per la protesta independentista unitària convocada per demostrar que el procés «no ha acabat».

«La societat catalana ja està cansada de dinàmiques divisives», ha assegurat el líder dels socialistes catalans, que ha presumit dels fruits que, segons el seu parer, està donant l’aposta pel diàleg que ha fet la Moncloa. Una vegada més ha tornat a assenyalar que encara s’ha de convocar la taula de partits catalans i que el Govern de Catalunya no està complint aquest compromís.

Notícies relacionades

«El que hem de fer és posar-nos d’acord els catalans o intentar buscar alguns consensos a la societat catalana», ha remarcat, i ha afegit que «no té sentit insistir» en el referèndum que demana ERC. I més encara, ha posat èmfasi, després d’una pandèmia i una guerra a Ucraïna que situen com a prioritat «enfortir» la societat. I per ell, mentre l’independentisme perd força, hi ha una part «important» dels catalans que aposten per «enfortir els vincles» amb Espanya.

Illa és aquest dilluns a Bilbao mentre el Govern català continua intentant desencallar amb el PSC l’acord de pressupostos. Segons el cap de l’oposició, el seu partit ha demostrat «voluntat» d’assolir un pacte, però ha deixat caure que comença a «dubtar» de si aquesta voluntat és compartida pel president Pere Aragonès. Una vegada més ha defensat que a Catalunya cal generar «prosperitat», un repte que els socialistes vinculen directament als projectes del Hard Rock, l’ampliació de l’aeroport i el quart cinturó, els principals esculls per desbloquejar l’acord.