Canvi en la llei fonamental

El Govern contacta amb el PP per eliminar el terme «disminuït» de la Constitució

  • L’anunciada reforma de la Carta Magna està encallada al Congrés des de fa un any i mig 

El Govern contacta amb el PP per eliminar el terme «disminuït» de la Constitució
1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

«Els poders públics realitzaran una política de previsió, tractament, rehabilitació i integració dels disminuïts físics, sensorials i psíquics, als quals prestaran l’atenció especialitzada que requereixin i els empararan especialment per al gaudi dels drets que aquest Títol atorga a tots els ciutadans», assenyala la Constitució espanyola en el seu article 49. El terme «disminuïts», redactat el 1978, resulta discriminatori. El Govern es va comprometre a canviar-lo i substituir-lo pel de «persones amb discapacitat» a través d’un projecte de llei que va ser aprovat pel Consell de Ministres el maig del 2021. Tanmateix, la negociació amb els grups parlamentaris està encallada des d’aleshores. Ara l’Executiu vol reactivar-la. 

Notícies relacionades

Fonts del Ministeri de la Presidència han informat aquest dilluns que el titular del departament, Félix Bolaños, s’ha posat en contacte amb el PP, en un moment en què amb prou feines hi ha ponts entre socialistes i conservadors, «amb l’objectiu de dignificar tant la redacció de la nostra Carta Magna com els drets de les persones amb discapacitat». Alhora, continuen en el ministeri, «també es produiran contactes i converses amb la resta de grups parlamentaris per pactar aquesta reforma constitucional».

«Amb aquestes reunions, el Govern espera arribar a un acord per eliminar definitivament el terme ‘disminuït’ de la Constitució, i acabar així amb aquesta discriminació; així mateix, es pretén continuar avançant en drets per a les persones amb discapacitat», expliquen a Presidència.