Cimera hispanofrancesa

L’ANC insta Aragonès a plantejar l’autodeterminació davant de Sánchez i Macron

Dolors Feliu ha titllat d’«incongruent» que ERC participi en la manifestació contra la cimera

L’ANC insta Aragonès a plantejar l’autodeterminació davant de Sánchez i Macron

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, ha instat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a plantejar «l’autodeterminació i el reconeixement de la identitat catalana» en la cimera hispanofrancesa del 19 de gener a Barcelona, amb els presidents Pedro Sánchez i Emmanuel Macron.

En una entrevista a ‘ElNacional.cat’ recollida aquest diumenge per Europa Press, Feliu ha titllat d’«incongruent» que ERC participi en la manifestació contra la cimera mentre que Aragonès assisteix a la trobada.

Ha considerat que és contradictori «tret que ho aprofiti per fer un gest com desplegar una estelada o dir clarament que volem una Catalunya independent», una cosa que, ha afegit textualment, no sembla que sigui la seva intenció.

Notícies relacionades

Per a ella, amb aquesta trobada, els governs espanyol i francès «reafirmen el seu poder sobre Catalunya» i que, segons ella, prenen decisions sense haver d’escoltar els catalans perquè pensen que el moviment independentista està desarticulat.

Ha considerat que des del Govern central no s’esperaven la reacció de l’independentisme a la trobada i ha defensat que la convocatòria de la manifestació busca «que la gent surti al carrer perquè es vegi que el moviment independentista hi és».