Els comptes catalans

Salvador Illa exigeix a Pere Aragonès «un compromís» explícit amb el Hard Rock, l’ampliació del Prat i el quart cinturó

El líder del PSC recalca que si el Govern no accepta totes les seves propostes busqui el suport d’altres grups per aprovar els Pressupostos

Salvador Illa exigeix a Pere Aragonès «un compromís» explícit amb el Hard Rock, l’ampliació del Prat i el quart cinturó

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Mentre des d’ERC insisteixen des de fa dies que l’acord de pressupostos està pràcticament tancat tant amb el PSC com amb Junts, els dos partits de l’oposició continuen negant la major. De fet, el líder dels socialistes, Salvador Illa, manté que la seva proposta, amb els macroprojectes del Hard Rock, l’ampliació de l’aeroport i el quart cinturó inclosos, és «de mínims», és a dir, un tot o res. «Si el Govern l’accepta continuarem treballant, i si no, que busqui el suport d’altres grups», ha tornat a insistir en una entrevista a TV3. Aquest dimecres les trobades entre totes les parts continuen, però ara ja, segons l’Executiu, en temps de descompte.

Per al cap de l’oposició, aquests tres projectes que incomoden ERC i que són rebutjats pels comuns són «essencials» per generar prosperitat a Catalunya, a més de comptar amb un «ampli suport» tant del Parlament com dels territoris que els acullen. «Vull un compromís que es faran. La manera com s’articula es pot discutir», ha detallat Illa al ser preguntat si en tindria prou que aquests s’incloguessin en la llei d’acompanyament dels comptes.

Notícies relacionades

El cap de l’oposició ha advertit que no en tindrà prou que el Govern accepti només «una part» de les seves propostes. Més encara quan, ha remarcat, «no és habitual» que el principal partit de l’oposició estengui la mà per ajudar a un executiu que s’acaba de trencar i quan la negociació dels Pressupostos va començar tard perquè els republicans rebutjaven inicialment acceptar el suport dels socialistes. «No es pot demanar que m’adhereixi als Pressupostos i renunciï al projecte del meu partit», ha sentenciat.

Illa no ha posat una data de caducitat al seu oferiment, tot i que la portaveu de l’Executiu, Patrícia Plaja, va avisar aquest dimarts que no es podia perdre ni un dia més per tancar el pacte i impulsar la tramitació dels comptes.