Eleccions generals

Podem veu necessària la unitat amb Díaz per revalidar el Govern de coalició

Echenique assenyala que ha de ser la vicepresidenta la que faci un pas endavant i anunciï si vol ser la candidata

Podem veu necessària la unitat amb Díaz per revalidar el Govern de coalició
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Ja hi ha enquestes i sondejos que parlen dels mals resultats que es podrien obtenir a l’esquerra del PSOE a les pròximes eleccions generals si Podem i Yolanda Díaz no s’hi presenten junts. I aquesta idea també va calant en els mateixos actors de la negociació. El dirigent de Podem, Pablo Echenique, ha admès aquest dijous que la unitat amb la vicepresidenta segona del Govern és una condició necessària per revalidar el Govern de coalició. Tot i així, ha deixat la pilota a la teulada de la ministra de Treball i ha dit que ha de ser ella la que faci un pas endavant i decideixi si vol ser la candidata i de qui.

«Seria un error greu que algú estigués pensant que no hi anéssim junts», ha afirmat el també portaveu d’Unides Podem al Congrés en una entrevista a RNE. Després de mesos en què les tensions entre els morats i Díaz no han fet més que créixer, Echenique ha deixat clar que treballaran per buscar una entesa: «Per a nosaltres el més important és la unitat, sens dubte».

Notícies relacionades

El cert és que ni Díaz ni els dirigents de Podem s’han atrevit a verbalitzar en públic la possibilitat de presentar-se als comicis nacionals per separat, però en tots dos sectors és una possibilitat que s’ha previst els últims mesos. Tanmateix, les paraules d’Echenique en què admet que el fracàs a l’hora de buscar una aliança podria provocar que el Govern amb el PSOE no es reedités fan entendre que encara hi ha predisposició al pacte.

Quan se li ha preguntat sobre si Díaz encapçalarà la llista a les eleccions, Echenique ha assenyalat que «la primera que ho ha de dir és ella», perquè «no ha fet aquest pas». La vicepresidenta des de l’estiu passat que recorre Espanya per reunir-se amb la societat civil. «Està de moment organitzant el seu partit i no s’ha expressat en aquesta direcció. Crec que no seria assenyat que ens pronunciem abans que la mateixa persona ho digui», ha recalcat Echenique. S’espera que sigui les pròximes setmanes quan Díaz anunciï la seva voluntat a presentar-se a les eleccions.